A McLaren tartott Alonso vezetési stílusától

Vágólapra másolva!
A McLaren vezetősége elárulta, Fernando Alonso különleges vezetési stílusa komoly gondot okozott számukra a decemberi tesztprogram utolsó napján, mikor a spanyol pilóta lehetőséget kapott a Renault-tól, hogy kipróbálja az MP4/21-es modellt.
Vágólapra másolva!

Sokan úgy gondolják, hogy Fernando Alonso azért érhetett el kimagasló sikereket az elmúlt években, mert a Renault hajlandó volt különleges, igen agresszív vezetési stílusához alakítani versenyautóit. Ezt a feltételezést erősíti az is, hogy a McLaren ügyvezetője, Martin Whitmarsh a decemberi teszteket követően aggodalmát fejezte ki a spanyol pilóta vezetési technikája miatt, ugyanis az egyáltalán nem passzolt a csapat tavalyi modelljének karakterisztikájához.

A wokingiak vezetősége attól tartott, hogy ez komoly problémát okoz majd az idei évben, ám Whitmarsh mindenkit megnyugtatott afelől, az új autó minden tekintetben idomulni fog Alonsóhoz.

"A McLarennél mindenki felismerte Alonso különleges vezetési stílusát. Igen agresszíven bánik a kormánnyal, és érdekesen támadja meg a kanyarokat. Éppen ezért attól tartottunk, hogy ez problémát okozhat a jövőben, ugyanis nem fogjuk tudni megfelelően beállítani az autót számára" - mondta Whitmarsh az Autosport magazinnak. "Azonban mindenkit megnyugtathatok, nem lesz probléma, ami hatalmas megkönnyebbülés számunkra. Fernando is megnyugodhatott."

Whitmarsh azt is elmondta, véleménye szerint Fernando Alonso és Lewis Hamilton érkezésével a McLaren biztosan visszatér győzelmi formájához, miután az idei évet csúnyán elbukta, és tíz év után először nyeretlenül zárta a szezont.

"Fernando Alonso már bizonyított, míg Lewis Hamilton eddig remek munkát végzett, így nem aggódom a felállásunk miatt" - mondta az ügyvezető. "A McLaren a múltban már bizonyította, képes bajnok autót építeni, és ha ez most sikerül, akkor ismét győzni fogunk."