A Ferrari átadhatja helyét a Renault-nak

Vágólapra másolva!
A Ferrari jó úton halad afelé, hogy hosszú távú motorszerződést kössön a Scuderia Toro Rosso, illetve a Spyker-MF1 versenyistállókkal, miután a FIA engedélyezte az olaszoknak, hogy két csapatot is ellássanak motorjaikkal a 2008-as idényben.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy szabályok egyértelműen kimondják, gyári csapatukon kívül a motorgyártók maximum még egy gárdát láthatnak el erőforrásaikkal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) úgy döntött, a Ferrari két alakulatnak is szállíthat egységeket a 2008-as idényben, mellyel megnyílt az út az olaszok előtt.

A Spyker-MF1 istállónak egyelőre még csak a 2007-es idényre van érvényes szerződése a Ferrarival, ám a hírek szerint már elő vannak készítve a szerződés meghosszabbításához szükséges dokumentumok, melyek a FIA döntése után vélhetően hamarosan véglegesítésre is kerülnek. Megbízható források további három évről beszélnek, ám a részleteket egyelőre titkosan kezelik a felek.

„Még semmi nincs eldöntve, de jól haladnak a dolgok. Már csak a hivatalos bejelentésre kell várnunk” – mondta egy neve elhallgatását kérő Ferrari munkatárs.

Az elmúlt hónapok egyik sűrűn vitatott témája a Ferrari és a Red Bull közti motorszerződés volt. Az energiaital-gyárosok ugyanis mindent megtettek annak érdekében, hogy az olaszok a jövőben második számú csapatukat, a Scuderia Toro Rossót lássák el erőforrásaikkal, hogy a Red Bull Racing Renault motorokra válthasson a jövőben.

Bár a korábbi megbeszélések rendre kudarcba fulladtak, megbízható források szerint a Ferrari készen áll módosítani a Red Bullal kötött szerződésén, hogy a jövőben a Toro Rossónak szállíthasson motorokat.

Bár a szerződés még nem köttetett meg, a bejelentésre heteken belül sor kerülhet. A csapathoz közel álló források szerint legalább egy három évre szóló szerződést köt majd a Ferrari a Scuderia Toro Rosso versenyistállóval.