Pannon: Az online szolgáltatásoké a jövő

Vágólapra másolva!
Még az idén meghaladja a Pannon a magyarországi lakosságra vetített 50 százalékos 3G/HSDPA-hálózati lefedettséget - ígérte a Vendégszobában a cég vezérigazgatója. Olvasóink az új törökbálinti székház különlegességeiről és a fejlődési lehetőségekről is kérdezték Ove Fredheimet, aki még az új telefontrendek megjóslására is vállalkozott.
Vágólapra másolva!

Jó napot kívánok! Örülök, hogy találkozunk, kíváncsian várom a kérdéseket!

A Pannon mint mobilszolgáltató mióta létezik? [Zener]
- Már 14 éves a Pannon.

Mennyi a Pannon piaci részesedése? [Mapecho2]
- A használatban lévő SIM-kártyák alapján 33,5 százalék.

Ön német nemzetiségű? [Tinácska édes]
- Norvég vagyok.

Melyik a Pannon legnépszerűbb szolgáltatása? [asdfklher]
- Fogós kérdés. De mondhatok néhány példát: a Maraton szolgáltatás, ahol a hívás 5 perc után 0 Ft. Ez egy jó szolgáltatás hosszú időtartamú beszélgetésekhez. Ezenkívül említhetjük az autópályadíj mobilon keresztül történő fizetését. Végül a wap és a mobil szélessávú internet, hírek olvasása a Pannon Wapon keresztül.

Ebben az országban mindenki válságról beszél. Hogyan fejlődik a Pannon, ha nem fejlődik az ország? Honnan lesz több bevétel, ha a mobilozók nem költenek többet mobilra? [tomtim1]
- A Pannonra, a helyi piac többi gazdasági szereplőjéhez hasonlóan, hatnak a gazdasági helyzet kihívásai és nehézségei. De szilárdan hiszünk Magyarország hosszú távú pozitív fejlődésében, és elkötelezettek vagyunk e piac mellett.

Hova lehet még fejlődni? Mikor telítődik a piac Ön szerint? [morzepapa]
- A mobiltechnológia máris bizonyította, hogy a hangátvitelnél sokkal többre képes. Erre jó példa a mobil szélessávú internet, ez az egyik olyan új irány, amely felé a Pannon fejlődik.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Konkrétan milyen területen lát bővülési lehetőséget a magyar piacon? [pasicsakneked]
- A mobil szélessávú internet, az online szolgáltatások területén (például mobilon keresztül történő vásárlás és fizetés, navigáció, csak hogy néhányat említsek).

Milyen ütemben halad a 3G-fejlesztés? Várható-e korlátlan előfizetés is? [lalalea]
- Nagy iramban fejlesztjük a hálózatot, és ebben az évben meghaladjuk a lakosságra vetített 50 százalékos lefedettséget. 10GB-os mobil szélessávú internetcsomagunk is van, úgy látjuk, hogy ez a kapacitás egyelőre bőven elég minden vásárlónak, akivel eddig találkoztunk.

Miért választották Törökbálintot az új irodaház székhelyéül? [balint_torok]
- Jelenleg Budaörsön van az irodánk, és amikor az új irodaházunknak építési területet kerestünk, a környéken akartunk maradni, ennek megfelelően a környékbeli önkormányzatokkal felvettük a kapcsolatot, és ennek alapján Törökbálint mellett döntöttünk.

A törökbálinti székház építésével kapcsolatban gyakran emlegetik az interaktív iroda fogalmát. Ez mit jelent pontosan? Mitől interaktív egy iroda? [loci31]
- Az alkalmazottaink nyitott irodatérben fognak dolgozni, nem lesznek zárt irodák, és a közös létesítmények - például a tárgyalók, a recepció - úgy lesznek elhelyezve, hogy ezek használatakor a munkatársaink állandó kapcsolatban lesznek egymással. Ez adódik az épület szerkezetéből, fizikai elrendezéséből is. A közös létesítmények középen vannak elhelyezve, és ezeket veszik körül az emberek. 2009 elején költözünk be, és több olyan rendezvényt tervezünk, ahol a nagyközönség számára is megnyitjuk a lehetőséget a látogatásra.

A közeljövőben milyen új típusú telefont hoznak ki? [B-roy]
- Az érintőképernyő elterjedtebb lesz, a jelenleginél több készülékben fogják alkalmazni. Nagyobb lesz a processzorok teljesítménye, többféle funkcióra lesznek alkalmasak a készülékek, jobb minőségűek lesznek a kijelzők.

Miért hátrált ki a Pannon a másodperc alapú díjszámításból? [élvezd amíg tart]
- Ez egy régi történet, a magyarországi mobilszolgáltatók egységes számlázási rendszert alakítottak ki, és azt gondoljuk, hogy ezzel áttekinthető és mindenki számára érthető számlázási elveket alakítottunk ki.