Navracsics a 2006-os kormányzást készíti elő

Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke, a "Polgári Kormányzás 2006" stábjának vezetője válaszolt olvasóink sokrétű kérdéseire, amelyek az aktuális politikától Orbán Viktor állítólagos számítógép fóbiájáig terjedtek.
Vágólapra másolva!

Elmondaná mit csinál a "Kormányzás 2006 Intézet"? (cool)
-A polgári Kormányzás 2006 olyan munkacsoport, amelynek feladata annak előkészítése, hogy ha a 2006-os választások eredményeként a Fidesz alapíthat kormányt, akkor ezt minél felkészültebben tegye. Ennek érdekében a választási programok és a kormányprogramok előkészítését szolgáló szakmai munkát folytatunk.

Üdvözlöm! Azt szeretném megkérdezni, hogy miért van az, Ön szerint, hogy ha egy roma késel meg egy magyart az miért csak súlyos testi sértés, és ha egy magyar egy romát, az pedig emberölési kísérlet? (Yak8)
-Az egyes bűncselekmények minősítésénél a célzatosságot kell vizsgálnia a jogalkalmazónak, abban az esetben, ha az elkövető célja a másik életének kioltása, akkor ez emberölés kísérlete. Ha ez a célzatosság hiányzik, de nyolc napon túl gyógyuló sérülést okoz, akkor súlyos pesti sértés. A többi a politikai kommunikáció területére tartozik.

Nem érzi - többek között ezt is - rendkívül provokatívnak, hogy kitalálták ezt a "Kormányzás 2006 Intézetet"? Minek ez az állandó fröcskölődés ahelyett, hogy segítenék az aktuális kormány munkáját? Így sehova se jutunk mi magyarok. (karina_56)
-Az a helyzet, hogy 2002-be mi ellenzékbe kerültünk, így 4 év adatott nekünk arra, hogy felkészüljünk arra, hogy ha ismét minket tisztel meg a választópolgárok többsége a bizalmával, akkor jó kormányzati munkát folytassunk. Ennek az intézményi kerete a Kormányzás 2006. Nehéz azt a kormányt segíteni, amelynek feje , Gyurcsány Ferenc 2004 karácsonyán a Népszavának adott interjújában a Fidesz politikai életből való eltüntetését jelölte meg célul.

Mit gondol a Szijjártó körüli enyhén ciki helyzetről, miszerint kiderült hogy az ő családjában is jutottak pozícióhoz és munkákhoz és így pénzekhez pusztán csak a befolyásnak köszönhetően? (smicer_király)
-Nincs arra bizonyíték, hogy bármilyen befolyás érvényesült volna, s nem piaci tárgyalások. Szíjjártó Péter egyébként akkor egyetemistaként körülményesen tudott volna csak lobbizni a család ügyében.

Tisztelt Navracsics úr! Ha jövőre jobboldali kormány alakul, akkor is tovább folytatódnak a részaránytulajdon megszüntetésére irányuló állami program, amit, még 2002-ben az előző kormány indított meg, majd a Medgyessy-Gyurcsány kabinet 3 évig jegelt és csak idén foglalkozott vele érdemben. Ön szerint ez a hozzáállás nem csak a kampánynak szól, ha a rendelkezésre álló források az eddig igényelt kimérésigények tizedére se elegendő? (Leki)
-A jelenlegi kormány szemmel láthatóan szabadon bánik mind a költségvetéssel, mind pedig a nagyszabású kormányzati koncepciók meghirdetésével. Eddig amit láttunk, az egy alig párezer ember által igényelhet? Fészekrakó program, a borravaló megadóztatásának kísérlete, illetve a gyesen lévő nők munkába küldése. Ezért óvatosan fogalmaznék minden kormányzati tervvel kapcsolatban, hiszen nem tudjuk, mi lesz belőle, mire megvalósul.

2006-ba ha a Fidesz nyeri a választásokat (remélhetőleg), akkor tervezik a következő olimpia megrendezését, amiről pár évvel korábban volt szó. (Yak8)
-A 2012-es olimpiát annak ellenére, hogy a megvalósíthatósági tanulmány reális elképzelésnek tartotta, sajnos meghiusította az a tény, hogy a Medgyessy-kormány visszamondta jelentkezésünket. Ettől függetlenül ambíciózus tervnek tartanék egy újabb pályázatot egy későbbi olimpián.