Zwack Sándor: A magyar szervezet jól bírja a pálinkát

Vágólapra másolva!
Zwack Sándor, a Zwack Unikum Rt. pálinka-arca osztotta meg velünk a jó pálinka ismérveit, megtudtuk, mitől keserű az Unicum, valamint hogy van-e náluk felvétel a pálinkakóstoló felelős posztjára.
Vágólapra másolva!

Zwack Sándor: Sziasztok! Kettőtől én vagyok soron, ne kíméljetek, bombázzatok pálinkás kérdésektől elkezdve bármivel!

Mitől jó egy pálinka? Mitől lesz különleges az íze? [RAZZIA19]
- A legfontosabb dolog egy pálinkában a gyümölcs, ha éretlen vagy túlérett, sérült, szennyezett, nem lehet belőle jó minőségű pálinkát készíteni. A gyümölcs mellett azonban a technológia és a főzőmesterek több évtizedes tapasztalata is rendkívüli jelentőséggel bír, tehát ez a három dolog minimum kell egy jó pálinkához.

Igaz az, hogy a jó pálinka szobahőmérsékleten finom és nem hűtve? [punk cover]
- Igen! A hűtő megöli a pálinkát. Ha beteszed a hűtőbe, akkor csak az etilalkoholt fogod belőle érezni. Nálunk a prémium pálinkában több mint 15 kilogramm gyümölcs van literenként, és ha ezt a párlatot a hűtőbe rakod, akkor el fog tűnni ez a gyümölcsös íz- és illatvilág. NE tegyétek hűtőbe!

Milyen a magyar pálinkák külföldi megítélése? [Morgan@@@]
- Egyre jobb, és mi is nagyon sokat teszünk azért, hogy az emberek fejében jobb kép alakuljon ki a magyar pálinkáról, mint korábban. Viszont tudni kell, hogy sok külföldi párlat van, mint például a grappa Olaszországban, amelyekkel versenyeznünk kell. Mi nyertünk már fontos aranyérmeket Bécsben, Londonban, Klagenfurtban, sokat járunk külföldi versenyekre, legutóbb a londoni IWSC-ről is két nagy aranyérmet hoztunk el. Úgy tűnik a fehér eper és az erdei szeder verhetetlen.

A pálinka a szilva főzése utáni párából lesz? [Citrom gabi@]
- Igen, végül is, bár nem csak szilvából főzik. A pálinka azonban csak gyümölcsből készülhet, víz hozzáadásával. Mi a hagyományos szilva íz mellett különleges erdei gyümölcsökből, vagy például erdei szederből, málnából, fekete ribizliből is főzünk pálinkát.

Melyik a legütősebb pálinka? [ForDeX]
- A házi pálinka, de ez büdös is és magasabb az alkoholfoka, mint az általunk is főzött párlatoknak.

Létezik mandulás pálinka? [cafatka3]
- Nem. Pirított mandulát lehet érezni benne, különösen a barackokban, mert főzéskor benne hagyják a magot, de kimondottan mandula pálinkáról nem hallottunk. Mandula párlat bizonyára van külföldön.

Pálinkás szép jó napot! Előkóstolók nem tevékenykednek a vállalatnál? És ha esetleg igen, akkor nincs munkaerőhiány véletlenül? :-) [separat]
- Folyamatosan kóstolunk. Van egy termékfejlesztési osztályunk, amelyik a kecskemétiekkel és velünk közösen határozza meg, mely terméket vezetjük be a piacra. Egyelőre nincs felvétel, de ha lesz, biztosan meghirdetjük.