Őrült vízi járgányok a Balatonban

Balaton, meleg víz, Zamárdi, Balatonfüred, strand, fürdés, tó
Vágólapra másolva!
Augusztus 9. és 12. között rendezik meg Zamárdiban a hagyományos Balatoni Játszadalom rendezvénysorozatot a Bácskai utcai szabad strandon, amelynek középpontjában ezúttal tényleg a játék áll. A rendezvény csúcspontja a Balatoni Jobb Balin kupa, ahol a lehető legfurcsább vízi járgányok mérhetik össze erejüket.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hajdú D. András [origo]
No, nem ilyeneket, sokkal kreatívabb és őrültebb járgányokat várnak a szervezők

A rendezvény négy napja négy programcsoport köré épül, ahol az első nap a hagyományoké, amikor hagyományőrző harcibemutatók, vásári komédiások és táncház szórakoztatja a közönséget. A második nap már a versenyeké vízen és parton egyaránt. De lesz frizbidobás, vízi futás, pecás célzóverseny, és ekkor rendezik a Balatoni Jobb Balin kupát, amelyen kizárólag egyedi tervezésű és saját készítésű, tréfás vízi járgányok vehetnek részt.

A szabályok szerint a járgányon legalább egy embernek el kell férni úgy, hogy eközben az alkotás nem süllyed el; a meghajtás módja nem lehet csónakmotoros. Előnyt élveznek azok a vízi masinák, amelyekbe minél több funkcionális alkotórész van beépítve, és fontos az is, hogy a járművek saját névvel és zászlóval is rendelkezzenek. Az idei futam augusztus 11-én 11-kor rajtol a zamárdi csónakkikötő mellett.

A Játszadalom harmadik és negyedik napja már a mulattatóké, lesznek bábosok, komédiások, énekesek, ill. ha jó az idő és a víz is meleg, ekkor alkothatja majd mintegy 1000-1500 ember kézfogással a vízben a Balaton Szívét.