Snowboardcipő aranyból

símelléklet, Nike Zoom Force 1 aranyozott snowboard cipő
Vágólapra másolva!
Osamu Koyama, New York-i ékszertervező két hónapot töltött e hagyományosnak nem nevezhető snowboardcipő megtervezésével és elkészítésével. A cipő aranyozott réz fémbevonatot kapott.   
Vágólapra másolva!

A brooklyni tervező a Nike sportszergyártó megrendelésére készítette el a nem mindennapi snowboardcipőt. Az aranyozott borítású cipő pontos ára nem ismert, de több ezer dolláros összegről van szó - írja a The Telegraph.

A Nike összesen tizenkét művészt kért fel arra, hogy alkossák meg a saját snowboard-cipőjüket a 2012-es Shoe Shine nevű snowboard-fesztiválra, amit idén a coloradói Denverben tartanak.

Koyama Japánban született és 1999-ben diákként költözött New Yorkba, ahol még abban az évben beindította ékszerkészítő vállalkozását. Ez pályám eddigi legnagyobb teljesítménye - értékelte az aranyozott hódeszkás cipőt. A Nike Zoom 1 névre keresztelt bakancs orra a sas csőrére emlékeztet, oldalán tollak láthatók, a szárát felül pedig egy opálból készült medál díszíti. A tervező szeretné értékesíteni a különleges darabot, de a pontos árról még nincs elképzelése.