Fapados Róma négyezerért - repülőjegy-körkép őszre

Vágólapra másolva!
A nyár végével kezdődik a városlátogatások szezonja. Megnéztük a Budapestről induló fapadosokat: mikor, hova és főleg mennyiért érdemes jegyet váltani. A legtöbb helyre Budapestről szeptember végétől érdemes utazni, még inkább októberben, ekkorra még bőven vannak kedvező árú jegyek. A Wizz Airrel  a 3990 forintos jegyeket bárhova érdemes megvenni, a Ryanairnél pedig most van az utolsó pillanat, hogy igazán olcsón jussunk el mondjuk Dublinba.
Vágólapra másolva!

Rosszul járt, aki az utolsó pillanatig várt az augusztusi repülőjegy-vásárlással, ugyanis a nyár végi időpontokra szinte az összes fapados társaság Budapestről elérhető járataira kifejezetten drágák a jegyek. Aki városlátogatást tervez, tervezzen a szeptember végi, még inkább az októberi napokra.

Wizz Air négyezerért

A Wizz Air hagyományosan olcsó céljai esetében (lényegében az olasz és a német városok) szeptemberre a hatezer és a négyezer forintos ár az, amit azonnal érdemes kifizetni. Októbertől nyolcezerért annak érdemes foglalni, aki nem akarja figyelni az árakat, de az e fölötti kategóriák egyértelműen drágának számítanak ezekbe a városokba.

Rómába például szeptember végére még találtunk 3990 forintért jegyet mindkét irányba, de az 5990 forintos és a 7990 forintos jegyeket is érdemes befoglalni, mert a következő kategória már jóval drágább. Októberre még bőven találtunk a legolcsóbb, négyezer forintos kategóriában jegyeket az olasz fővárosba.

A nyugat-európai városok közül a Wizz egyik legnépszerűbb célállomására, Brüsszelbe még bőven van négyezer forintos jegy szeptemberre, ha ilyet találunk, azonnal érdemes lefoglalni. Ha fix időpontunk van az utazásra, akkor a nyolcezer forintos kategória is jó vásár lehet, de az ennél magasabb árú jegyekkel nem érdemes foglalkozni.

A Wizz legdrágább úticéljai általában London, Madrid és Barcelona. A brit fővárosba szeptemberre nyolcezer forint a legolcsóbb ár egy irányra, ha ilyet találunk, célszerű megvenni, mert nem ritkák a 30 ezer forint fölötti jegyek sem. Szeptember végére a Luton-Budapest szakaszra még akad hatezer forintos jegy is. Októberben már mérséklődnek az árak, gyakori a hat- és nyolcezer forintos jegy.

Barcelonába szeptemberben meglehetősen drága a Wizz Air. A hónap végén sikerült találnunk 11 ezer forintos jegyeket irányonként, de ez a legolcsóbb verzió. Októberre van nyolcezer forintos jegy is irányonként, igaz, a választási lehetőség erősen korlátozott, mert heti három járat közlekedik.

Dublin az utolsó pillanatban

Forrás: [origo]

A Ryanair idén beszünteti Budapestről közlekedő járatait, de ha még szeretnénk elugrani Glasgow-ba, vagy Dublinba az idei őszön, érdemes most foglalni az ír fapadosnál. Szeptember és október közül célszerűbb az utóbbi hónapot választani az utazáshoz, mert ekkor még bőven van jegy a legolcsóbb árkategóriában, 6800 forintért mindkét irányban. A légitársaság más, nem Budapestről induló útvonalainál továbbra is az a rendszer, hogy a leggyengébben töltött, s általában rövid útvonalakra találjuk a legjobb árat, ami szeptember és november között 5 és 10 euró között mozog, a járatok többségnél ugyanakkor 15 és 30 euró között van a legolcsóbb jegy. Ami most nincs benne a 10 eurós kategóriában ("free online checkin" árkategória), az nem valószínű, hogy később belekerül, tehát a 15-20 eurós jegyeknél kicsi az esély, hogy olcsóbbak legyenek.

Az easyJetnél is október

Forrás: Getty Images

Az easyJetnél utoljára tavasszal volt általános, minden jegyre kiterjedő leárazás, a július 15-ig tejedő időszakra. Az ezt követő másfél hónapban keresik meg a cégek az éves nyereség nagy részét, ezért nem meglepő, hogy nem volt több akció, ezért várható, hogy hamarosan kitalál valamit a cég. A szeptember végi időpontoknál ugyanakkor még nem látszik akció. Az egyik legnépszerűbbnek számító berlini járatra odafelé tízezer forint alatt nem találtunk jegyet, visszafelé ugyanakkor szeptember 28-ára és 29-ére 7300 és 6450 forintért még meg lehet csípni helyeket. Az októberi időpontokra jellemző, hogy sok jegy van még 6300 és 6700 forintos áron, így érdemes inkább ezt a hónapot választani. Az easyJetnél nem jellemző az aktív árkezelés, ritkán nyúlnak bele az árakba, arra nem érdemes számítani, hogy egy-egy kiválasztott járat olcsóbb lesz.

A fentiek természetesen nem vonatkoznak az ünnepi időszakokra. November első hetében minden jegy drágább és karácsony környéke is speciális: előtte a Budapest felé jövő járatok, utána pedig a kifelé menők kerülnek már most nagyon sokba az ünnepekre hazalátogató vendégmunkások miatt.