A rivális cég dolgozói szívatták meg a norvég fapadost

Vágólapra másolva!
Egy rivális fapados légitársaság dolgozói vásárolták fel Dániában a Norwegian diszkont légitársaság akciós repülőjegyeit, sokszor fiktív neveket használva. A csalásra úgy derült fény, hogy az új járat indulásakor az utasok kétharmada nem jelent meg a repülőtéren.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hét végén a Norwegian bevezető akciója során 1 dán koronáért kínálta jegyeit a Koppenhága és Karup (Jutland félsziget) közötti új járatára. A jegyek nagy része 24 óra alatt elkelt. Gyanús lett azonban, hogy a nyitójárat várt 160 utasának 2/3-a nem jelent meg a reptéren. Ugyanez a további járatokon is folytatódott - amíg a norvég sajtó és a Norwegian ki nem derítette, hogy az egy koronás jegyeket a konkurens Cimber-Sterling alkalmazottai vásárolták fel - olvasható a Turizmus Panoráma Bulletinben.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A norvég sajtó keddi híre szerint a Cimber-Sterling egyik pilótája - nagy valószínűséggel a cégvezetés hallgatólagos támogatásával - egyenesen 150 jegyet foglalt le számítógépéről az akció kezdete óta. A "reménybeli" - fiktív - utasok között olyan nevek szerepeltek, mint Donald kacsa, Margit királynő vagy Björn Kjos (a Norwegian vezérigazgatója). A Cimber vezérigazgatója csak a sajtó és a Norwegian követelésére volt hajlandó belső vizsgálatot indítani.