Nézze meg Dzsudzsákot élőben!

Vágólapra másolva!
Míg a hazai futballhírek manapság csődbe jutott csapatokról, pénzügyi okokból az ország másik végébe költöző klubokról és egy legalább is gyanús ingatlantenderről szólnak, - a kapitány-bohózatról már nem is beszélve - Európa nyugati felén a duma helyett fociznak a játékosok és szerencsére egyre több magyar játékosról hallani biztató híreket. Olyannyira, hogy akár elutazni is érdemes, hogy élőben nézzük meg Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán, vagy épp Hajnal Tamás játékát. Ma már több utazási iroda kínál komplett csomagokat sztárcsapatok meccseire, de mit tegyünk, ha a magyar kedvenceket szeretnénk látni.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák az Ajax ellen

A Milan, a Barcelona, vagy épp a Liverpool helyett a magyar szurkolók manapság sokkal inkább kíváncsiak a holland PSV Eindoven összecsapásaira, köszönhetően a remekül szereplő fiatal magyar tehetségnek, Dzsudzsák Balázsnak. A csapat mérkőzésein eddig is fel-felbukkant egy magyar zászló, a legutóbbi, Ajax elleni győztes meccs óta pedig valószínűleg egyre több magyar futballszurkoló gondolja úgy, hogy szívesen megnézné élőben is a legújabb csillagot.

Ehhez nem kell mást tenni, mint jó előre lefoglalni a repülőjegyet és fohászkodni, hogy sikerüljön belépőhöz jutni valamelyik mérkőzésre. Közlekedés szempontjából szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az egyetlen hazai érdekeltségű fapados légitársaság, a Wizz Air közvetlen járatot üzemeltet Budapestről Eindhovenbe. Ha megnézzük a csapat tavaszi menetrendjét, láthatjuk, hogy a legnagyobb rangadóra március 9-én kerül sor, amikor is a nagy rivális - a szerdán elpáholt - Ajax látogat Dzsudzsákékhoz. Erre az időszakra a Wizz Airnél 19 260 forintért találtunk jegyet adókkal és illetékekkel együtt május 8-i indulással és május 11-i visszaúttal (10-én nincs gép Eindhovenből).

Forrás: MTI

Ez azt jelenti, hogy három éjszakát kell töltenünk a holland városban. A Booking.com ajánlatai közül a legolcsóbb megoldás egy háromcsillagos szállodában 212 euróra jött ki három éjszakára, kétszemélyes szobában, ami 9 ezer forint körüli árat jelent személyenként és éjszakánként.

A nagyobb problémát a jegyvásárlás jelenti. A holland futballkluboknál ezelőtt hét évvel egy úgynevezett klubkártyás rendszert vezettek be. Ez egy tagsági kártya tulajdonképpen, amit a csapat szurkolói vásárolhatnak meg, s ennek segítségével nemcsak a pártoló tagok jobb kiszolgálását érték el, de növelték a stadionokon belüli biztonságot. A belépőjegyeket a kártya felmutatása ellenében válthatják meg a nézők, de a rendszer kitalálói természetesen gondoltak a csapat külföldi szurkolóira is, így nekik külön jegy-csomagokat állítottak össze. Az ezüst- és aranycsomag 50 és 100 euróba kerül (a kiemelt meccseken, amilyen az Ajax elleni is ez az ár 70 és 120 euróra változik), amiért a belépőjegyeken kívül (az ezüstcsomagnál 2. kategóriás, az aranynál 1. kategóriás helyekre) 20 eurós ajándékutalványt és 10 eurós étkezési utalványt is kapunk. Az aranycsomagnál a plusz juttatások értéke 40 és 10 euró. Az ajándékutalványokat a klub boltjában vásárolhatjuk le.

A jegyek megvásárlásához először a PSV honlapján található angol nyelvű űrlapot kell kitöltenünk. Nem árt tudni azonban, hogy ezek a jegycsomagok csak korlátozott számban állnak rendelkezésre, tehát nem árt minél előbb lépni. A PSV jegyirodája a lehető leghamarabb felveszi a kapcsolatot a jelentkezőkkel és tájékoztat a jegyek átvételének helyéről és időpontjáról. A fizetés átutalással történik.

Gera: Halmosi és Tímár ellen

Némileg könnyebb dolgunk lehet - már, ami a jegyek beszerzését illeti - ha Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion egy mérkőzését szeretnénk élőben megnézni. A tavaszi időszak meccsei közül a március 1-jén megrendezendő Plymouth elleni mérkőzést választottuk ki, már csak azért is, mert utóbb együttesben is játszanak magyarok, Halmosi Péter, tímár Krisztián és Sándor György személyében, így igazi magyar rangadóról beszélhetünk.

Forrás: MTI

Közlekedés szempontjából legcélszerűbb, ha a Ryanair Budapestről az angliai East Midlands repülőtérre közlekedő járatára váltunk jegyet. A név legtöbbünknek semmit nem mond, de a légikikötő nagyjából egyenlő távolságra van Nottingham, Leicester és Brimingham városaitól. A kiszemelt mérkőzés időpontjára (február 29. és március 2. között) adókkal és illetékekkel együtt 21 349 forintba kerül a repülőjegy. A repülőtérről vonattal juthatunk el Birminghambe és ehhez csupán egyszer kell csak átszállnunk. Az út másfél óráig tart nagyjából.

A Plymouth elleni meccs jegyeit hivatalosan február 25-én kezdik árulni - olvasható a West Brom honlapján, és a legolcsóbb belépő 23 fontba, azaz kb. 7900 forintba kerül. A jegyigényléseket a klub honlapján megtalálható e-mail címre kell elküldeni. A városban egy kétszemélyes szobát vendégházban 33 ezer forintért találtunk két éjszakára.

Hajnal Dárdai ellen

A nyár elejétől a Dortmund színeiben pályára lépő Hajnal Tamást idén tavasszal még a Karlsruher SC színeiben láthatjuk. A csapat május 3-án, 15:30-kor Berlinben lép pályára a Hertha BSC ellen, ahol ugye szintén szerepel egy magyar játékos, Dárdai Pál személyében.

Forrás: MTI

A német fővárosba a legolcsóbb és leggyorsabb közlekedési lehetőség, ha az easyJet diszkont légitársaság járatát vesszük igénybe. A kiválasztott időpontra nem kifejezetten olcsó a repülőjegy, de a 28 400 forintos ár még így is a legkedvezőbb. A gép a Schönefeld repülőtérre érkezik, ahonnan busszal juthatunk be a városba.

A mérkőzést a berlini Olimpiai stadionban rendezik, ez a hazai csapat otthona. A legolcsóbb felnőtt jegy 9 euróba, a legdrágább pedig 29 euróba kerül. A jegyek megrendelhetők online, Hertha honlapján.

A berlini tartózkodás idejére három éjszakára már 150 euróért is találtunk hostel szobát két személyre, sőt akár 70 euró szobát is ki lehet fogni mindössze 10 percre az Alexanderplatz-tól.