Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ide utazzon, aki vad éjszakai életre és extravagáns életmódra vágyik

Vágólapra másolva!
Ha a gazdagok által kedvelt turistaparadicsomokat kell említeni, akkor sokaknak a Seychelle-szigetek vagy a Côte d’Azur jut az eszébe. Pedig létezik egy ezeknél kevésbé ismert festői sziget, amely nem túl barátságos klímája ellenére is a tehetősek kiemelten kedvelt célpontja, méghozzá nem utolsósorban vad éjszakai élete miatt.
Vágólapra másolva!

A németországi Sylt az, amely régóta a luxusutazók kedvenc helye. Sylt Németország legnagyobb észak-fríz szigete, amely az Északi-tengeren, Schleswig-Holstein partjainál található. A szigetet az 1960-as években kapták fel, amikor party hotspotként egyre népszerűbb lett.

Miután a német playboy, Günter Sachs párszor elutazott oda és minden bizonnyal valamennyi alkalommal jól érezte magát, hiszen a világ minden tájáról elkezdtek özönleni a hírességek. 

Günter Sachs egyébként dúsgazdag iparmágnás családba született, jóképű volt, a legismertebb európai szépségek voltak a barátnői, a legmenőbb művészekkel ápolt barátságot, és maga is maradandót alkotott. Sportoló, dokumentumfilmes, fotós, műgyűjtő és vállalkozó is volt egy személyben. Az utolsó "nyugatnémet playboy"-ként emlegették, 2011-ben öngyilkos lett.

A sztárok – köztük Sachs akkori felesége, bizonyos Brigitte Bardot –, a vad éjszakai élet és az extravagáns életmód miatt szerették leginkább – és nyilván nem volt utolsó szempont Németország első meztelen strandja sem.

A sziget hamar a fényűzés és a gazdagság szimbólumává vált, egyben olyan menedéknek számított, ahol a hírességek zavartalanul élvezhették a hétköznapokat - írja a Roadster.

Az alig ismert hűvös sziget, ahol Brigitte Bardot imádott bulizni, Sylt, Németország, SyltNémetország
Sylt szigete rövid idő alatt a fényűzés és gazdagság szimbólumává vált
Fotó: Shutterstock/IURII BURIAK

A pazar szállodákon és éttermeken túl Sylt szélfútta szépségével és vadregényes tájaival is el tud csábítani, ikonikus homokdűnéi pedig egészen festői hátteret biztosítanak a kellemes sétákhoz.

Aki aktívabb kikapcsolódást keres, annak érdemes felfedeznie a szigetet körbevevő Watt-tenger hullámtörő rendszerét, az ott elhelyezkedő strandok és dűnék országa ugyanis számos árapály-csatornának, homokos zátonynak, tengeri füves rétnek, kagylóágynak, iszapsíkságnak és sós mocsárnak ad otthont. Látogatásunkkor minden bizonnyal szokatlan növény- és állatfajokat is felfedezünk majd, mint a tengeri fóka, a szürkefóka, vagy a barna delfin. 

Az UNESCO Világörökség részének szívében Sylt szigete régóta híres gyógyító klímájáról és tengeri levegőjéről

 – amely bizonyítottan jelentős enyhülést jelent az allergiás és légúti betegségekben szenvedők számára, sőt 40 kilométernyi finomhomokos stranddal és három homokdűnével is büszkélkedhet.

A különleges alakú Sylt sziget, tulajdonképpen három összenőtt szigetből áll. Hossza 38 kilométer, területe 93 négyzetkilométer.

Bár Sylt egy sziget, mégis autóval és vonattal is könnyen megközelíthető. Egy gát köti össze a szárazfölddel, melyen a látogatók autóval közlekedhetnek, de alternatív megoldásként vonattal is el lehet jutni Westerland városába, sőt Syltnek még saját repülőtere is van.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről