A fekete hegyek országa

Vágólapra másolva!
Egyre népszerűbb desztináció a magyar és az európai turisták körében Montenegró. A külföldi vendégek a lenyűgöző tengerpart mellett az ország kulturális örökségeit is keresik.
Vágólapra másolva!

Montenegró idegenforgalma az adatok tanúsága szerint jelentősen bővül. 2005-ben az országba látogató turisták száma 17 százalékkal, az idegenforgalmi bevételek 23 százalékkal emelkedtek az előző évhez képest - mondta Predrag Nenezic, a Montenegrói Köztársaság turisztikai minisztere sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

A 680 ezer lakosú Montenegróba 850 ezer turista érkezett 2005-ben, az ágazat bevétele 270 millió euró, amely a GDP 15,1 százaléka volt. Az idén 5 ezer vendégággyal bővül az idegenforgalmi kínálat, és jelentős a konferencia turizmus növekedése is. A miniszter kiemelte, Magyarország az egyik legjelentősebb beruházó Montenegróban.

Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója elmondta: az Adriai tenger partján, a kotori öbölben a Hunguest Hotels összesen 11 millió eurós beruházással újítja fel szállodáját, amelyet 1,8 millió euróért vett 2004-ben.

A cég számít arra, hogy a montenegrói szállodai privatizációban további befektetési lehetőségek is megnyílnak a számukra.