Siklósi Örs halála után új énekessel folytatja az AWS

AWS Siklósi Örs emlékkoncert Budapest Park
Siklósi Örs emlékére rendezett AWS koncert a Budapest Parkban 2021 szeptember 26-án
Vágólapra másolva!
Siklósi Örs 2021 februárjában halt meg, fél évvel azután, hogy leukémiát diagnosztizáltak nála.
Vágólapra másolva!

Két év után az AWS hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a tagok, hogy Stefán Tamás személyében megtalálták Siklósi Örs utódját, aki az Odaát című dallal debütált a csapatban.

A zenészek egy hosszú bejegyzésben írtak az érzéseikről, és elárulták, hogy miért pont Stefán Tamásra esett a választásuk. Visszaemlékeztek, hogy amikor 2006-ban, 15-16 évesen megalapították az AWS-t, még nem voltak nagy céljaik, csak zenélni szerettek volna, és jól érezni magukat, közben viszont nemcsak zenésztársak, hanem legjobb barátok is lettek.

Ahogy már korábban is elmondtuk nektek, Örs három AWS-dalt énekelt fel, ebből kettő már megjelent. Tudnotok kell, ezek félkész állapotban voltak, és be kellett fejezni őket. Ez nem egy gyári munka, ahol futószalagon lehet dalokat termelni, minden egyes dal befejezése komoly munkát igényelt és annál is komolyabb lelki megterheléssel járt. Gondoljatok bele, milyen érzés volt, amikor először hallottátok ezeket a dalokat, láttátok ezeket a klipeket – írták a bejegyzésben, hozzátéve: az Útvesztő készítése közben úgy érezték, teljesen felemészti őket a munka és a gyász, kezdték elfelejteni a valódi céljaikat és a zenélés szeretetét.

Siklósi Örs emlékére rendezett AWS koncert a Budapest Parkban 2021 szeptember 26-án Fotó: Szabó Gábor - Origo

– írták, hangsúlyozva, az elmúlt két évben sok idejük volt gondolkodni, és már a legelején világossá vált számukra, hogy azzal teszik a legjobbat, ha ápolják és továbbviszik azt, amit együtt alkottak meg.