Milyen hatással lesz Fülöp herceg halála a The Crown sorozatra?

Vágólapra másolva!
Az ötödik évad közeleg, de a történet még nem tart a kétezres éveknél.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, 99 éves korában meghalt Fülöp herceg: II. Erzsébet férje békés körülmények között távozott reggel Windsorban. Fülöp a királyi ház legidősebb tagja volt, több mint 70 éve voltak házasok a brit uralkodónővel.

Természetesen a karakter korunk egyik legnépszerűbb történelmi (és kicsit fikciós) sorozatában is fontos szereplő, az első két évadban Matt Smith alakította, a harmadikban, negyedikben Tobias Menzies. A herceg 2021-es halála semmiképp nem jelenik meg a következő évadban, amely a 90-es éveket mutatja be a brit korona szemszögéből.

A herceg a valóságban, illetve a sorozat első két évadjában

Persze lesz mit nézni, hiszen mozgalmas évtized volt II. Erzsébet számára. 1992-ben például három gyermekének is tönkre ment a házassága. Lady Di tragikus, 1997-es balesete is megjelenik a sorozat követező részeiben, és várhatóan 2000 körül ér véget az évad. Korábban úgy tervezték, hogy ezzel vége is, de a széria akkora siker, hogy egy hatodik évad még mindenképp érkezik.

Az ötödik évadjának forgatása idén júliusban kezdődik. Hiába maradna benne több színész, a korábbi karaktere korosabb lesz, így új színészek érkeznek a főbb szerepekre. Elizabeth Debicki lesz Lady Diana, Dominic West pedig Károly harceg. A királynőt eddig ketten alakították, mostantól Imelda Staunton lesz II. Erzsébet, Lesley Manville pedig megkapta Margit hercegnőt.