The Crown: a kérés ellenére sem változtat a Netflix a sorozaton

The Crown
Vágólapra másolva!
Szerintük mindenki tudja, hogy, dráma, részben fikció, nem kell a The Crown elé figyelmeztető szöveg.
Vágólapra másolva!

Mint korábban írtuk, a britek kultúráért felelős minisztere, Oliver Dowden azt kérte a Netflixtől, hogy a brit királyi családot bemutató The Crown-t minősítse fikciós alkotásnak, és minden epizód elején jelezze, hogy nem valós eseményeket mutat be. Dowden a Daily Mailnek azt mondta, hogy szerinte a széria aláássa a brit monarchia tekintélyét, így a Netflixnek "nagyon világosan" kéne fogalmaznia. A miniszter attól tart, hogy akik nem éltek az ábrázolt események idején, azok készpénznek vehetik a sorozatban látottakat, nem tudják majd megkülönböztetni a valóságot a fikciótól.

The Crown Netflix

Diana hercegné testvére, Charles Spencer valamivel árnyaltabban fogalmazott, de szintén úgy gondolja, hogy szükség lenne valamiféle jelzésre az epizódok elején, hogy a néző tudja, a dráma sokszor csak a hatás kedvéért zajlik a képernyőn.

A The Crown nem fest egyértelműen jó képet a brit királyi családról, ráadásul kellemetlen, sokáig titkolt ügyekről is esik szó benne: sokan például innen tudták meg, hogy II. Erzsébet királynőnek két unokatestvére is elmegyógyintézetben végezte. Az negyedik évad első pár részéből kiderül, hogy Dianát megalázta Károly több ízben, cserébe Lady Di akkor sem jelent meg, ha II. Erzsébet látogatta meg őket vidéken. Diana hányásai, bulimiája is téma, ahogy az is, hogy Camilla Parker Bowles és a herceg folyton összejártak, miközben a fiatal walesi hercegné szenvedett.

Most a Netflix szóvivője reagált a miniszteri kérésre, de nem terveznek kitenni a sorozat epizódjai előtt figyelmezető szöveget. Szerintünk mindenki drámaként tekint a sorozatra, és minden néző tudja, hogy valós alapokra, megtörtént esetekre épülő fikciót lát.