Új részekkel folytatódik itthon az Agymenők

Agymenők, Jim Parsons, Kaley Cuoco
Vágólapra másolva!
Vadonatúj epizódokkal térnek vissza a Comedy Central műsorára mindenki kedvenc zsenijei. Az Agymenők új részei február 8-án, 21 órakor duplaepizódokkal rajtolnak – ez már a tizedik évad, mégis maradtak még titkok: a jubileumi szezon alkalmából íme tíz érdekesség a kulisszák mögül!
Vágólapra másolva!

Csalás és ámítás

Sheldonék házi edzőterme, azaz kedvenc négy emeletünk a valóságban egyetlen díszletben játszódik, amit minden szinthez újra és újra átalakítanak, hogy ne legyen túl feltűnő. De ugyanezen az alapon működik például Raj és Bernadette apartmanja is.

Tudományos szempontból is rendben van

A felvételek előtt egy fizika- és csillagászprofesszor, David Saltzberg ellenőrzi, hogy minden rendben van-e kedvenceink soraival, és jó tanárhoz méltón a táblákra felfirkált egyenleteket is kijavítja.

Forrás: Comedy Central

Komoly színszimbolika

Sheldonon nem mindig könnyű kiigazodni, de Zöld Lámpás-logóval ellátott felsői megkönnyítik a dolgunkat. Amikor a pirosat viseli, a jelenet végére nagy eséllyel dühös lesz, kék pólója a reményt szimbolizálja, az indigó pedig a szenvedélyt, és így tovább...

Forrás: Comedy Central

Van egy igazi tudós is a színészek között

Az Amy Farrah Fowlert alakító Mayim Bialik a sorozat indulásával egy időben a való életben is letette neurológiai doktoriját. Emiatt alakították úgy, hogy karaktere is ezen a területen helyezkedett el.

Szerepcsere

Amyt eredetileg nem is Bialik játszotta volna, hanem Kate Minucci, aki végül Raj félénk barátnőjeként, Lucyként csatlakozott a stábhoz.

Forrás: Comedy Central

Sheldon nem érti

A Sheldon karakterét játszó Jim Parsons 2014-ben egy esti műsorban elárulta, hogy amikor az ügynöke felhívta az örömhírrel, miszerint szerepet kapott az Agymenőkben, nem értette, miért annyira lelkes, mert azt hitte, hogy egy kvízshow-ról van szó.

Forrás: Comedy Central

Ők a világ legjobban fizetett tévés színészei

Parsons idén újra a világ legjobban fizetett tévés színésze lett a Forbes gazdasági magazin listáján. A színésznők között a Pennyt játszó Kaley Cuoco tavaly még a dobogó legfelső fokán osztozott Sofía Vegarával, idén azonban a maga 24 és félmillió dollárjával a második helyre csúszott.

Forrás: Comedy Central

Fehérorosz plágium

A fehéroroszoknál Teoretiki címmel futott egy nagyon hasonló sitcom. Bár állítólag a Sheldon, Leo, Hovart, Raj és Natasa (!) életéről mesélő alkotók nem tudtak az eredeti verzióról, a kelet-európai színészek azonnal felmondtak, amikor kitört a botrány, így az utánzat jogi intézkedések nélkül is leállt.

Nehézkes indulás

Habár az első forgatókönyv még bejött a csatornának, a pilot epizód mégsem nyerte el a fejesek tetszését, így az alkotók újra próbálkoztak. A második verzióban az általunk is ismert koncepció váltotta az eredeti „két fiú, két lány" felállást, és ehhez a részhez íratták meg a népszerű főcímdalt is.

A „bazinga" a természet világában is terjed

2011-ben Lisa-ann Gershwin tengerbiológus Sheldon jelszava után nevezett el egy újonnan felfedezett medúzafajt, 2013-ban pedig egy új méhfaj nevét inspirálta a vicces kifejezés.

Forrás: Comedy Central