Megvan a Virtuózok győztese

Virtuózok
Vágólapra másolva!
Utolsó adásához érkezett június 3-án a Duna TV klasszikus zenei tehetségkutatója, a Virtuózok. Az élő fináléban a három korcsoport győztese versenyzett a 2016-os év Virtuóza címért és a 12 millió forintos fődíjért.
Vágólapra másolva!

A kicsik korcsoportjából Holozsai Eszter fuvolista, a tinik korcsoportjából Kökény Tamás nagybőgős, a nagyok közül pedig Váradi Gyula hegedűs mutathatta meg tehetségét a műsor fináléjában. A zsűrinek az utolsó adásban már nem volt döntési jogköre, csupán véleményezték a produkciókat. A választás a nézők kezében volt, a beérkező szavazatok döntöttek.

A Virtuózok zsűrije és nyertesei Forrás: Penzias Nikolett

A három döntős két-két produkciót adott elő, egy-egy klasszikus és crossover darabot adtak elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar kíséretével. A fináléban Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő duettet ad elő Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekessel, aki kifejezetten a Virtuózok kedvéért látogatott haza. Az InFusion Trio pedig a Virtuózok kilenc döntősével adott elő közös produkciót.

A műsor végén eredményt hirdettek,

a fődíjat Kökény Tamás vihette haza a második évadban.

Kökény Tamás nyerte a Virtuózok döntőjét Forrás: Penzias Nikolett

A pénznyereményen – az első helyezett 12 millió forintot, a második és harmadik helyezett pedig 6-6 millió forintot nyer – kívül szakmailag rendkívül értékes külföldi fellépési lehetőségek is várnak a finálé versenyzőire.