Megszólalt a gyilkossággal vádolt tévésztár

Petitions seek pardon for murder convicts featured in Netflix se Square
This photo, taken December 4, 2015, obtained January 4, 2016 from the Wisconsin Department of Corrections shows inmate Steven Avery. Nearly 200,000 people have signed petitions seeking a presidential pardon for two men featured in a murder mystery documentary on Netflix. One of the petitions, on the White House website, had gathered more than 20,000 signatures as of January 4. One of the men featured in "Making a Murderer", Steven Avery, was freed from prison in 2003 after serving 18 years for rape. He was exonerated through DNA evidence. But while he was suing Manitowoc County in Wisconsin over that wrongful imprisonment, he was arrested over the death in 2005 of a 25-year-old photographer named Teresa Halbach. Avery was sentenced to life in prison with no chance of parole. He insists he is innocent. AFP PHOTO / HANDOUT / WISCONSIN DEPARTMENT OF CORRECTIONS == RESTRICTED TO EDITORIAL USE / MANDATORY CREDIT: "AFP PHOTO / HANDOUT / WISCONSIN DEPARTMENT OF CORRECTIONS "/ NO MARKETING / NO ADVERTISING CAMPAIGNS / DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS == / AFP / Wisconsin DOC / -
Vágólapra másolva!
A Making a Murderer című dokumentumfilm körüli vita hetek óta tart, de még nem ült el: most a főszereplő, a gyilkosságért életfogytiglanra ítélt Steven Avery is nyilatkozott.
Vágólapra másolva!

Steven Averyt a WISN 12 oknyomozó riportere, Colleen Henry kereste meg a börtönben, mire az elítélt háromoldalas, kézzel írott levélben válaszolt, továbbra is az ártatlanságát bizonygatta.

A gyilkosságért életfogytiglant kapott férfi volt barátnőjére, Jodi Stachowskira is kitért, szerinte a nőnek fizettek azért, hogy hazudjon vele kapcsolatban. Tény, hogy Stachowski a Making a Murderer című dokumentumfilmben még megvédte Averyt, később viszont azt mondta róla, hogy "egy szörnyeteg", nincs kétsége afelől, hogy ő Teresa Halbach gyilkosa.

Steven Avery Forrás: AFP/-

A levélhez egy gépelt kísérőszöveg is társult, abban ez állt: "Az igazi gyilkos még szabadlábon van. Vajon kit zaklat most?

Az igazság ki fog szabadítani!"

Averyről a Netflix készített dokumentumfilmet, ennek nyomán több százezren írták alá az elítéltnek kegyelmet kérő petíciót. Az ügyben több érintett is megszólalt, az exbarátnő mellett a nyomozást vezető seriff is. Maga Avery a film bemutatása óta most nyilatkozott először, Henrynek azt írta, hogy szívesen adna nagyobb interjút is, de nem engedélyezik neki.