Oroszlánkölyköket nevelt a Petőfi Rádió műsorvezetője

Szabó Tamás, Petőfi Rádió
Vágólapra másolva!
Szabó Tamás tizenhét éves kora óta rádiózik, jelenleg két műsort is vezet a Petőfi Rádión: a Petőfi Összes-ben és a hétvégi TOP30-ban hallhatjuk. Tinédzserként oroszlánkölyköket nevelt a családjuk, erről mesél.
Vágólapra másolva!

"Az öcsémmel tinédzserek voltunk, mikor a debreceni családi házban felújítási munkák zajlottak, és az a kőműves, aki nálunk dolgozott délutánonként és hétvégenként, a debreceni állatkert alkalmazottja volt. Mikor hozzánk jött, látta, hogy van kiskutyánk és azt is tudta, hogy nem sokkal korábban az oroszlán mama három kis kölyöknek adott életet" - mesélte az MTVA videójában.

"Megtudta, hogy az oroszlán mama nem hajlandó gondozni a kicsiket, beszélt a gondozókkal az állatkertben, majd összetették a kutyakölykeinket és az oroszlánokat."

Szabó Tamás, a Petőfi Rádió műsorvezetője Forrás: MTVA

"A kutyamama szoptatta a kicsiket, betettük őket a fekete kutyakölykök közé, szépen nevelkedtek. Végül egy maradt meg a háromból, aki fel is nőtt, jó pár hónapig ott volt nálunk a kertes ház udvarán. Fantasztikus élmény volt oroszlánkölykökkel játszani"- tette hozzá.