Roppant vontatott, lomha, de szép színes a Got Talent

Horgas Eszter dekoltázsa is téma volt
Vágólapra másolva!
Képileg néha látványos, de szerfelett lassan hömpölygő élő show-val folytatódott a Got Talent. Bruttó 130 perc alatt ment le a tíz produkció, és akkor még bő 60 percre voltunk az eredményhirdetéstől - kell a félnapi hideg élelem és a végtelen türelem egy ilyen műsorfolyamhoz. A kerékpáros fiú nem törte össze magát, a Tűzmadarak pedig nem égtek meg - de leégtek, mert ide ez is kevés volt.
Vágólapra másolva!

A Teletext szolgáltatást használó, száz fölötti nézők cikizésével, Dombi súlyának elemzésével kezdődött az első élő Got Talent, amit már nagyon vártak a tévézők, mert elég volt a castingadások által partra dobott tehetségtelen exhibicionistákból, akik azért mentek el a válogatóra, hogy legyen mivel elhencegni a kiskocsmában. A zsűri összesen kapott vagy hat félmondatot,

Horgas Eszter dekoltázsát sem analizálták hosszan,

jött a New Dance World. A produkció alatt roppant bosszantó volt, hogy nyolc-tíz alkalommal megszólaltak a (fizetett?) sikítozó tinilányok a stúdióban, és nem ám egy őrületes kunszt láttán, hanem csak úgy – erős a gyanúnk, hogy egy adott jelre kezdtek el mámorosan sikoltozni.

Horgas Eszter dekoltázsa is téma volt Forrás: RTL
Az Infusion Trio Depeche Mode-egyveleggel jött Forrás: RTL

Az Infusion Trio az itthon kedvelt Depeche Mode Personal Jesus című dalával lépett fel a monumentális díszletben, ami egy ponton átment People Are People-be, majd Question of Time-ba, lám, 2015-ben is megjelent a nyolcvanas évek sokat szidott, de sokaknak kedves szintipopja (az első szám 90-es, a többi korábbi). Patrícia szerint megbízhatóak és eredetiek, Márk szerint csibészesek,

a zsűrinek bejött ez a muzsika.

Czuczor-Gidai Zsófi cukimuki kisfilmje után A csacsi című verssel varázsolta el a nézőket, helyes volt, amint megszeppenten gyűrögette a szoknyáját. A Twitter-üzenetek közül az első azt kifogásolta, hogy Balázs nem bír egy helyben megállni – és valóban, 90 perc alatt többet mozog, mint egy hazai NB I-es futballista.

Cukiság is volt, Czuczor-Gidai Zsófi sok kismama és nagymama kedvence lehetett Forrás: RTL

A Wallkings színvonalas és vicces produkcióval jött, látszott az elvégzett sok meló. A Hot Men Dance kisgatyára vetkőzött, de a kigyúrt tagok nem voltak mindig szinkronban, akadtak egy másodperces csúszások. Csuja Imre szerint nem volt elég szellemes a koreográfia, de az izmos legények nyilván nem a középkorú urak szavazataira számítottak.

A Wallkings legalább ötletes volt Forrás: RTL

Badár Sándor fia, Tamás volt soron, Patrícia félt attól, hogy avítt lesz a produkció, de sokakat biztos szórakoztatott. Picit hosszú, de legalább ötletes volt, azonban egy kártyalapokkal varázsoló bűvész 5-6 perces produkciója lelassítja a show-t, amely ütemet veszít, már ha van neki. De utána már a sokadik reklámblokkot is benyomta az RTL, amivel azután abszolút elveszett a ritmus: 1 óra 44 perc alatt 7 produkció ment le, hát, kell a félnapi hideg élelem egy ilyen műsorfolyamhoz.

Egy óriás is felbukkant a stúdióban

A biciklis Orbán Gábor produkcióját Márk olyan csodálattal, átszellemült arccal nézte, mintha egy angyal szállt volna le boldogságot szórni az RTL székházában, de később elmondta, hogy nagy kerékpáros. A szakállas fiú elmondta, hogy csak egy törése volt eddig, az is Oláh Ibolyá-s, dühében beleütött egy fába, csak azért, mert korábban elesett.

A Dirty Led Light Crew nevét ugyan a tévéző nagyik nem tudják kiejteni könnyen, de három zsűritag is felállva tapsolta őket. „A sötétségbe elhoztátok a fényt" – hangzott el részükről, ezen még a háromméteres tag is csak szerényen mosolygott (mi nem így tennénk, ha a moziban beülne elénk).

Ellenőrizheti, tényleg magas-e az egyik csapattag Forrás: RTL

A mulatt Niabe Doriane szebb volt, mint amennyire hangban jó,

de teljesen érthetetlen volt, hogy „fantasztikus tehetségnek" kiáltották ki a zsűritagok. Ha egy átlagos lány van ott ruhában, a hang alapján észre sem veszi senki. „Az éneken van még mit javítani" – jelezte Sebestyén Balázs, ami különösen hangzott, hiszen a lány nem tangótánccal, modern finn költészettel vagy erőművészi produkcióval jött, hanem konkrétan egy dallal, a Sweet Harmony-val.

A Tűzmadarak zárta az estét, a versenyzők néha elejtették a tüzes botokat, mi nem szerződtetnénk őket Las Vegasba. Az obligát sikítozás ugyan megvolt a nézőtéren, de a két női zsűritag is jelezte, hogy unta. Csujának Bornemissza Gergely jutott eszébe a tüzes produkcióról, ő tudja, miért. Egy kisvárosi varietébe elmegy egy ilyen, a hibákat korrigálva, de országos nagy show döntőjébe kevés.

Türelem, az kell

155 perc után betettek még egy reklámblokkot, noha az előző után semmi nem történt, csak Oláh Gergő adta elő a Válótársak főcímdalát (felvételről), és promózták egy kicsit az új heti sorozatot. Korábban a TV2-t érte a kritika, hogy a végtelenségig húzza a nagy show-it, mint a Megasztár, Voice vagy Rising Star, nos,

a Got Talent alatt is biztosan elbóbiskoltak pár tízezren,

mert ennyi reklámot ember nem bír végignézni. Barbara cukormázas tésztalapjánál, a családi sütőperceknél és a huszonharmadik Válótársak-promónál már a cikkíró is megingott, de kitartott valahogy. A Balázs-féle „pár pillanat, és jövünk” mindenesetre 15 percre duzzadt a végén, talán kiengedték pisilni a statisztákat a stúdióban?

Továbbment simán a Dirty Led Light Crew és Czuczor-Gidai Zsófi. A New Dance World és Badár Tamás reménykedhetett még pár percet: a zsűri végül utóbbit vitte a fináléba.

Alább három kérdésben is szavazhat, ingyen van!

Szavazzon!

Melyik volt az elmúlt 2-3 év legjobb zsűrije?

Szavazzon!

Melyik volt a legirritálóbb, legidegesítőbb zsűri?

Szavazzon!

Milyen volt a show?