Külső támadás érte Bochkorék rádióműsorát

Bochkor
Vágólapra másolva!
Több napon át külső hackertámadás zavarta a Music FM reggeli műsorának online adását.
Vágólapra másolva!

A világ számos pontjáról, Svédországtól Izraelig SMS-ek tömkelege érkezett a 89.5 Music FM Önindítójának arról panaszkodva, hogy online nem lehet hallani a műsort.

"Amikor a stúdióból jön a műsor, elhallgat az online adás" - írták a hallgatók, akik a zenét, a híreket és a reklámokat hallották ugyan, a beszélgetéseket azonban nem. Bár az Önindító alatt nagy a túlterhelés, hamar kiderült, hogy nem az ilyenkor megszaporodó hallgatók tömege, hanem

egy külső támadás miatt vált élvezhetetlenné a műsor.

Hackertámadás érte a rádió szerverét Forrás: Morzsi Gábor

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rengetegen hallgatnak bennünket az applikáción keresztül az országban, ahol nincs földi sugárzásunk, illetve külföldön is, de most már teljesen konkrét, hogy valami hackertámadás érte a szerverünket" - jelentette be élő adásban Bochkor Gábor, hozzátéve, hogy egy ilyen támadáshoz nagyon komoly eszköz kell.

"Ez egy túlterheléses úgynevezett DoS támadás, ami arra irányul, hogy részlegesen megbénítsa a szolgáltatást. Ma már ilyen támadócsomagot a neten vásárolni is lehet" - mesélte a rádió műszaki vezetője.

Bár sokan találgattak, miért történt a támadás - egyes hallgatók szerint néhány izgalmas, érzékeny téma verhette ki valakinél a biztosítékot - az okokra nyilván nehezen derülhet fény. A rádió szerverével egy napon törték fel Bochkorék korábbi rádióműsorait tartalmazó Bumeráng weboldalát is.