Ellenfelek, de Doktor House-t egyformán szeretik

Vágólapra másolva!
Ha más téren nem is, de a tévéműsor összeállításában bizonyára kompromisszumra jutnának a demokraták és a republikánusok.
Vágólapra másolva!

A FastTrack Television augusztusban ezer, 18 és 54 év közötti amerikai tévénézőt kérdezett meg arról, hogy milyen tévésorozatokat néz a legszívesebben, és nem mellesleg arra is rákérdezett, hogy az illető kit fog támogatni a közelgő elnökválasztáson.

A közvélemény-kutatás eredménye két tízes toplista lett: az egyik azokat a műsorokat tartalmazza, amelyeket Barack Obama szimpatizánsai néznek, a másik pedig John McCain támogatóinak kedvenceit rangsorolja. A két lista között sok átfedés van, abban pedig a demokraták és a republikánusok is egyetértenek, hogy a Doktor House a jelenleg futó legjobb sorozat.

A két tábor egyaránt a top tízbe sorolta még (csak másként rangsorolta) a Helyszínelők-et, a Hősök-et, a Grace kliniká-t, az Office-t és a Különleges ügyosztály-t, valamint a vasárnap esti amerikaifoci-mérkőzéseket (Sunday Football Nights).

Így csak három műsor akadt, amely eltér a két listán, de azok is jól mutatják a két párt alapvető szembenállását: míg a republikánusok keményvonalas sorozatokat futtattak fel (Miami helyszínelők, NCIS, Survivor), addig a demokraták a Dr. Csont-ot és a Két pasi meg egy kicsi-t nevezték meg, szabadelvűségük fő bizonyítékaként pedig a Family Guy című rajzfilmsorozatot is feljuttatták a listára.

A kutatás során - a két elnökjelölt között ingadozók válaszaiból - összeállt egy harmadik lista is, melyen a Doktor House "csak" második lett, az első helyet a Helyszínelők szerezte meg. Új belépőként a Vészhelyzet-et és a Nyomtalanul-t találhatjuk még az első tíz között.