Miniszterelnök gondban: segít egy reality show

Vágólapra másolva!
Nyolc hónapja nem volt ilyen mélyponton a thai kormány népszerűsége, így a miniszterelnök kénytelen részt venni valami vicces, laza tévéshow-ban. Doku soap, Győzike nélkül, thai politikussal.
Vágólapra másolva!

Takszin Sinavatra thaiföldi miniszterelnök úgy véli, hogy egy tévés reality sokat lendíthetne népszerűségén, hiszen a nézők megismernék, milyen ő valójában, mennyi és milyen áldozatos munkát végez az országért. A politikus január 16. és 21. közt országjáró körútra indul, ennek állomásairól jelentkezik majd a UBC tévécsatorna - írja az NZ-Herald és a Bangok Post. A thai kormány ettől a doku soaptól is azt várja, hogy nőjön társadalmi elfogadottsága, hogy - azáltal, hogy az ország vezetőjét emberközelbe hozza - növekedjen népszerűsége, ugyanis közvélemény-kutatások szerint ez nyolc hónapos mélyponton van. A miniszterelnök 2001 februárja óta kormányoz.

A műfaj nem ismeretlen, több világsztár adta már el magánéletének egy-egy szeletét, cserébe egy talicskányi pénzért és némi tévés megjelenésért. Ilyesféle show ment már Britneyvel, Paris Hiltonnal, Whitney Houstonnal, az INXS együttessel vagy éppen Tommy Lee-vel, Pamela Anderson korábbi férjével, a Mötley Crüe zenekar dobosával - aki iskolapadba ült, és heteken át tetovált, hosszú hajú rockerként látogatott egy felsőoktatási intézményt. Magyarországon is akadt példa ilyesféle műsorra, noha politikusok még nem fedezték fel maguknak ezt az önreklámozási formát. Ilyen jellegű szórakoztató sorozat volt tavaly a nagyon jó nézettséggel futó Győzike vagy a Dopeman és a haverok, ami decemberben futott minden este a VIVA-n.