Újabb mélypont a valóságshow-k történetében

Vágólapra másolva!
Egy brit állatvédő szervezet emelte fel a hangját tegnap a The Farm című reality ellen: a mesterséges tanyán élő hírességek közül valaki egy disznótól vett spermát. Ebből a valóságshow-ból most új sorozat kezdődött: a beköltözők közt ott van Staller Ilona, Cicciolina is.
Vágólapra másolva!

A Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) nevű állatvédő szervezet keményen kritizálta a brit Farm műsorát, melyben egy B kategóriás minisztár spermát vett egy disznótól, írja a Guardian. Súlyosan gondatlannak és felelőtlennek nevezték a tettet. "Ez nem reality-tévé, ez egy ócska, aljas tévé, ráadásul felelőtlenek is, mert szenvedést is okozhatnak az állatnak - mindezt persze a szórakoztatás jegyében" - mondta dr. Julia Wrathall, a RSPCA egyik részlegének vezetője.

A Farm című reality tavaly már több címlapot "érdemelt ki" azzal, hogy hosszasan mutatták David Beckham korábbi személyi asszisztensét, Rebecca Loost, amint egy disznótól igyekszik begyűjteni annak spermáját.

Miközben az állatvédők szörnyülködnek, a National Farmers Union elnökhelyettese, Meurig Raymond úgy véli, hogy - miképp a kórházi sorozatok sem az egészségügy valós helyzetét villantják fel - a Farm sem azt mutatja, ami egy valódi tanyán, vidéki gazdaságban látható. "Reméljük, hogy az emberek azt látják, ami valójában: egy szimpla szappanoperát" - kommentálta.

Az új sorozat tegnap kezdődött a Channel Five-on, tíz kisebb-nagyobb híresség költözött be a tanyaimitációra, tyúkok, tehenek és malacok közé. Az állatvédők erősen remélik, hogy az állatoknak nem lesz bajuk, ugyanis a városi népek nem igazán nyúlnak szakszerűen a jószághoz.

A tegnapi beköltözők közt némi meglepetésre felfedeztük a volt magyar pornósztárt, későbbi olasz parlamenti képviselőt, Cicciolinát, aki a hírek szerint egy plüssmackót lóbálva érkezett, és harsány "ciaó"-kat hallatva üdvözölte a többi szereplőt. Ott van még köztük a Magyarországon jóformán ismeretlen Emma B topmodell, aki az East 17 banda egyik tagjával járt, egy Ron Jeremy nevű volt pornós, továbbá a Public Enemy alapító tagja, egy hiphop-mc, Flavor Flav, aztán egy Dave Morgan nevű tűzoltó, aki azzal kezdte médiakarrierjét, hogy az Angliában igen népszerű EastEnders című szappanopera egyik színésznőjével kavart. Modell akad még a mezőnyben, ott van például egy Emma Noble nevű "híresség", aki - bár kétségkívül dekoratív - úgy került a címlapokra, hogy majdnem összeházasodott John Major fiával.

A Farm eredeti verziója Magyarországon 2002 őszén indult a Viasat 3-on, ebben ismeretlen fiatalok próbáltak megélni egy tanyán pár hétig. A műsor egyszerre futott a Való Világ és a Big Brother első szezonjával, így nézettségben csúnya bukást eredményezett.