Vágólapra másolva!
A Friderikusz - A szólás szabadsága című műsor soron következő, azaz harmadik adását már a Nap-kelte szerkeszti. Tartalmában a Magyar Televízió népszerű reggeli műsorának producere, Gyárfás Tamás és főszerkesztője Lakat T. Károly jegyzi majd Friderikusz műsorát.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGO"Mostantól kezdve a Nap-kelte stábja állítja össze a műsort" - mondta Krecz Tibor, a műsort készító View Produkciós Kft. társtulajdonosa. "Ennek a produkciónak a stúdiójában fordul meg a legtöbb vendég, és ebben a műsorban esik szó a legaktuálisabb dolgokról. Már most napi kapcsolatban vagyunk, hol személyesen, hol telefonon, de többször is beszélünk. Egyébként abból a stábból, amellyel indultunk, már öt embertől megváltunk, ezek helyét veszik át a Nap-keltések.

"Szombaton Friderikusz Sándor Verebes István vendége volt a Nap-kelté-ben. A riport után velem és Lakat T. Károllyal is beszélgetett" - mondta Gyárfás Tamás. Kikérte a véleményünket, és mi azt őszintén el is mondtuk. Azt hittük, megsértődik, ehelyett azt kérte, csináljuk mi. Azt hittem, viccel, mert derülve távozott. Rá három órára, tehát még szombaton hívott telefonon, hogy akkor mikor kezdünk? Azt feleltem: hétfőn. Két perc alatt egyeztünk meg a részletekben, fél óra a műsorról szólt." "A Nap-kelte szent és sérthetetlen. Mostantól a hét reggeli adás a napilap, a vasárnap esti pedig a hét végi magazin. Egymásra épül a nyolc műsor." - mondta el Lakat T. Károly.

A Friderikusz Sándor műsorvezetésével készülő ún. szerzői műsorra 4 hónapra kötött szerződést a Magyar Televízió a View Produkciós Kft.-vel.