Big Brother: Orbán Viktor jogi lépéseket fontolgat

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor akár pert is indíthat a tv2 valóságshowja ellen, mivel a Big Brotherben szereplő Pongó nevű játékos vasárnap délután fasiszta cigánynak nevezte a Fideszes politikust. A műsor készítői hétfőn közleményben határolódtak el játékosuk szélsőséges politikai kijelentéseitől.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután a Big Brother-házban három játékos, Judit, Zsanett és Pongó a magyar politikai életről társalogtak. Hármuk közül Pongó lendült bele legjobban a vitába, többek között azt is kijelentette, hogy "ha Orbán Viktor a 40-es években miniszterelnök, akkor Magyarországról nem ennyi zsidót visznek el hanem az összeset. Egy fasiszta beállítottságú cigány".

A beszélgetés ugyan nem került televíziós adásba, ám az élő internetes közvetítést követők azt figyelemmel kísérhették. A jelenet több nem hivatalos Big Brother oldalról is letölthető.

Orbán Viktor sajtótitkára, Doncsev András az [origo] érdeklődésére elmondta, a Fideszes politikus hamarosan konzultálni fog ügyvédjével a műsor elleni esetleges jogi lépésekről. Az egykori miniszterelnök titkárságán azt állítják, a mai nap folyamán rengeteg telefont kaptak olyan emberektől, akiket felháborítottak a Big Brotherben elhangzó kijelentések, és ezért támogatásukról kívánták biztosítani Orbánt.

Pongó szövegére reagálva hétfőn délben közlemény jelent meg a Big Brother hivatalos oldalán, amelyben a tv2 elhatárolódik a játékostól. "A Big Brother készítőit az elhangzottak felháborították és a teljes szerkesztőség elhatárolódik a megnyilvánulástól... A szöveg nem fog televíziós adásba kerülni.... Az eset után a producer megszakította a résztvevők mindennapi tevékenységét és hangosbeszélőn felhívta a figyelmüket, hogy a jövőben a szélsőséges politikai megnyilvánulásoknak helye nincs a Big Brother showban."

Korábban:
A Big Brother a szexnél is népszerűbb