Megoldódott az iPhone 15 túlzott melegedése

iphone 15 megelegedés
Celsiusban nyolc fokot zuhant gyorstöltés közben az iPhone 15 Pro maximum hőmérséklete
Vágólapra másolva!
Drámaian esett a múlt heti frissítés után a Pro modellek hőmérséklete.
Vágólapra másolva!

Kisebb drámával indult az iPhone 15 mobilcsalád forgalmazása, a vásárlók tömegével panaszkodtak a készülékek nagyon erős melegedésére, érintésre kellemetlenül felforrósodtak töltés és használat során az eszközeik. Az Apple állítása szerint az iOS 17 egy bugja és néhány mobilapp rosszalkodása okozta a gondokat, az előbbi megoldására a múlt hét közepén kiadta az iOS 17.0.3 frissítést.

Celsiusban nyolc fokot zuhant gyorstöltés közben az iPhone 15 Pro maximum hőmérséklete Forrás: ZDNet

Nagyon úgy tűnik, hogy a vállalatnak tényleg sikerült megoldania a problémát, vagy legalábbis a ZDNet hőkamerás összehasonlítása alapján gyorstöltés során drámaian esett a iPhone 15 Pro készülékek maximum hőmérséklete. A kiadvány telefonokat tesztelő újságírója szerint a régebbi iPhone-ok és az androidos mobilok a gyorstöltés során tipikusan olyan 30-35 fokig hevültek nála, a korábbi negatív csúcstartónak a Samsung Galaxy Z Fold 5 bizonyult ~37 fokkal, így az iPhone 15 Prók esetében a szoftverfrissítés előtt mért durván 42°C kirívóan magas volt.

Az iOS 17.0.3 viszont óriási változást hozott, a telepítését követően picivel 34°C feletti maximumot mért, ez a 8 fok pedig bőven elég ahhoz, hogy ne érződjenek kellemetlenül melegnek a készülékek. A gyorstöltés különböző szakaszai során hullámzik a mobilok hátlapjának hőmérséklete, a javítás telepítése után 26 fokos környezeti hőmérséklet mellett olyan 31-34 fok közti mozgást tapasztalt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!