Rendelhetővé vált a fejen viselhető tévé

rokid station rokid max kiterjesztett valóság augmented reality ar szemüveg
OLED megjelenítőket használ a kép megjelenítésére a Rokid Max AR-szemüveg
Vágólapra másolva!
215 hüvelykesnek tűnő képet jelenít meg a felhasználó szemei előtt.
Vágólapra másolva!

A kínai Rokid képesnek bizonyult az átlagemberek számára is potenciálisan érdekes formában tálalni a kiterjesztett valóság (AR) technológiát, fejen viselhető tévét készített. A használata során olyan hatást kelt a termék, mintha egy 215 hüvelykes (~5,5 méter) képátlójú tévé lenne három méterre a néző előtt.

OLED megjelenítőket használ a kép megjelenítésére a Rokid Max AR-szemüveg Forrás: Rokid

A rendszer két különálló eszközből áll, a fejre tehető Rokid Max kiterjesztett valóság szemüvegből, továbbá a hozzá kábellel csatlakoztatható, Android TV rendszert futtató Rokid Stationből. A gyártó szerint a termék alapvetően ugyanúgy használható, mintha bármelyik Android TV rendszert futtató okostévé, a távirányítóval egybeintegrált Stationre akár kábeltévés set-top boxok vagy játékkonzolok is ráköthetőek a HDMI bemenetén keresztül.

További érdekesség, hogy a videókimeneten keresztül nem csak külső kijelzők, de akár más gyártóktól származó AR-szemüvegek is rádughatóak a Rokid Stationre, nem kötelező a Rokid Max szemüveggel használni.

Az 5000 milliamperes akkujával 5 órányi folyamatos üzemidőt ígérő Rokid Station önmagában 129 dollárért rendelhető, míg a Rokid Max szemüveggel összecsomagolva 529 dollárba kerül, a szállítás szeptemberben kezdődik. Az EU-ból való rendelés esetén a fenti összegekhez hozzájön még a vám és az áfa, a tételek kifizetését a vevőknek kell intézniük a kiszállítást végző cégen keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!