Ilyen manapság egy 11 millió forintos asztali PC

mifcom big boss asztali számítógép
Mifcom BIG BOSS
Vágólapra másolva!
Bárki megvásárolhatja, akinek nem jelent problémát az árának kifizetése.
Vágólapra másolva!

Lesújtott a német Mifcom gyártó a legújabb asztali számítógépével, a csupa nagybetűvel BIG BOSS névre keresztelt konfigurációja joggal érdemelte ki a nagyfőnök nevet. Az elsőre pillantásra sejthetővel ellentétben nem gamer gépről van szó, a játékfuttatáséra jellemző karakterisztikájú munkaterhelések esetén drámai mértékben képtelenség kihasználni a benne lévő hardvereket, helyette mélytanulásra, adatbányászatra, 3D renderelésre ajánlja a cég.

Csak a képet tüzetesebben megnézve válhat gyanússá, hogy mekkora házban lakik a nagyfőnök Forrás: Mifcom

A BIG BOSS gigantikus méretű számítógépházába Asus Pro WS WRX80E-SAGE SE WIFI II alaplap, 64 magos és 128 futtatói szálas AMD Ryzen Threadripper Pro 5995WX processzor, 128 GB DDR4 memória, továbbá 4 TB-os SSD került.

A konfiguráció leglátványosabb részét ettől független a hét darab NVIDIA GeForce RTX 4090 videókártya jelenti, ezek egyenként 24 GB memóriával rendelkeznek, így összesen 168 GB videómemória áll a vevők rendelkezésére.

Hét GeForce RTX 4090 áll a vevők rendelkezésre, többet nem lehet beledugni az alaplapba Forrás: Mifcom

Az elérhető legjobb folyadékhűtés ellenére a videókártyák TDP-jét muszáj volt a gyári alapértelmezett 450 wattról 300 wattra mérsékelni, de még így is két darab 2000 wattos tápegységet kellett beépíteni a számítógépbe.

Három tápegység is befért volna a BIG BOSS gigantikus házába, de jelen esetben elég volt kettő darab 2000 wattos is Forrás: Mifcom

A BIG BOSS már rendelhető a Mifcomtól, a bruttó ára 28 999 euró, az összeg bő 11 millió forintnak felel meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!