Vágólapra másolva!
Szörnyű tragédia árnyékolta be az amerikai Nashville-ben rendezett St. Jude Rock 'n' Roll maratoni futást, ugyanis a mindössze 26 éves, de már sokak által ismert séf, Joey Fecci meghalt a versenyen.

Egy fiatal és ügyes New York-i születésű séf halt bele egy maratoni futásba, amikor pénzt gyűjtött St. Jude-nak Nashville-ben.

Joey Fecci
Joey Fecci meghalt
Fotó: Joey Fecci/Instagram

Meghalt a fiatal séf, Joey Fecci

Joey Fecci április végén vett részt a jótékonysági St. Jude Rock 'n' Roll futáson, amikor az elsősegélynyújtókat sürgősen a Shelby Parkba hívták, hogy az egyik futót azonnal újra kell éleszteni. A gyors orvosi segítség ellenére a kórházba szállítás után meghalt a séf 

– írja a The Tennesseanra hivatkozva a New York Post.

"Elviselhetetlen fájdalommal osztjuk meg, hogy a kedves és szeretett Joey április 27-én, szombaton a mennyországba távozott" - áll a családja közleményében. 

„Az ihlet és a pozitivitás ragyogó fénye volt mindenki számára, áldott volt az, akinek ismerhette. Sokak számára drága gyermek, testvér, és barát volt

– tette hozzá a család. "Olyan családot hagyott itt, amely nagyon szereti őt."

A maratont lebonyolító Rock 'n' Roll Running Series szerint az egészségügyi személyzet mindent megtett, hogy segítsen Feccinek, de már késő volt. Fecci halálának oka továbbra is ismeretlen, de a nashville-i rendőrség szerint Fecci természetes okok miatt vesztette életét, így a halálát nem vizsgálják.

„Legnagyobb együttérzésünket szeretnénk kifejezni a családjának és barátainak. Szeretnénk felajánlani nekik a támogatásunkat, hogy segítsünk átvészelni ezt a nagyon nehéz időszakot” – áll a szervezet közleményében.

A New York állambeli Somersből származó Fecci már 15 évesen elkezdte pályafutását, majd folyamatosan képezte magát, ennek köszönhetően több híres Michelin-csillagos étteremben is kipróbálhatta a tehetségét.

Olyan neves szakácsokkal dolgozott együtt, mint a Top Chef győztes Joe Flamm.

„Folyton azt hajtogatom magamban, hogy ne csak azt kérdezzem, miért történt, de ez nagyon nehéz. Elképesztően dühös vagyok és megszakad a szívem, de hálás is vagyok. Hálás vagyok, hogy felvettem egy 19 éves gyereket New Yorkból. Hálás vagyok, hogy két évet töltött velem egy konyhában."

Joey Fecci
Joey Fecci fiatalon is nagyon sokra vitte már
Fotó: Joey Fecci/Instagram

Szerettei létrehoztak egy GoFundMe oldalt, hogy 25 000 dollárt gyűjtsenek a Chef Joey Fecci Kulináris Ösztöndíj Emlékalap létrehozására, „olyan feltörekvő szakácsok támogatására, akik Joey nyomdokaiba kívánnak lépni, és folytatni kívánják kulináris kiválóságainak örökségét”.