A hatalmas Apple újítás megérkezhet az új Samsung csúcsmobilokba is

apple iphone 14 pro okostelefon smartphone mobilozás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Pár hónap alatt sok életet megmentettek a műholdas segélykérés lehetőségével az iPhone 14-esek és most a Galaxy S24-esek is csatlakozhatnak a klubhoz.
Vágólapra másolva!

A tavaly ősszel megjelent iPhone 14 mobilcsalád minden idők egyik legfontosabb okostelefonos fejlesztésével került piacra, a készülékekkel lehetőség van térerő nélküli helyeken, műholdas kommunikációval segítséget kérni. A funkció pár hónap alatt az autóbalesetet szenvedettektől a fagyhalál által fenyegetetteken át a Hawaii-n tomboló tűz elől menekülőkig sok életet mentett meg.

Csak pár hétnek kellett eltelnie az iPhone 14-esek piacra dobása után, hogy életet mentsen a műholdas segélykérés Forrás: Will Gonzalez / Unsplash

Egyes múlt év végi pletykák alapján úgy tűnt, hogy a Samsung bőven az Apple nyomában van a műholdas segélykérés implementálása terén, azonban a Galaxy S23 mobilcsaládja végül a funkció nélkül debütált. Ráadásul nincs jelen a készülékekben a kommunikációhoz szükséges hardver, nem lehet szoftverfrissítéssel utólag elérhetővé tenni rajtuk a lehetőséget.

Szerencsére ha minden jól megy, akkor jövőre talán a Samsung is megkezdheti a funkció támogatását, ráadásul egy anonim szivárogtató helyett most Dél-Korea tudományért és infokommunikációért felelős minisztere indította a pletykát. Lee Jong-ho tudomása szerint belföldi mobilmárkák már jövőre kereskedelmi forgalomba kívánják hozni a technológiát, miután úgy vélik, hogy még időben elkészülhet egy ehhez szükséges, műholdkommunikációs szabvány.

Az Apple szokása szerint különúton járt a műholdas segélykérés beépítésekor, nem kellett iparági szabványok elkészülésére várnia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!