Így nézheti meg Androidon, hogy követik-e

apple airtag bluetooth tracker követőeszköz nyomkövető követőkütyü
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Ténylegesen elérhetővé vált az Apple AirTageket leleplező funkció.
Vágólapra másolva!

Már nem csak iPhone-nal leplezhető le az Apple AirTagekkel való követés. Röviddel a funkció kiadásának bejelentését követően nagyon úgy tűnik, hogy világszerte mindegyik a Play Áruházon át naprakészre frissített és legalább Android 6.0-s mobilon elérhetővé vált a felhasználóval együtt utazó követőkütyük proaktív detektálása.

Végre az Android is leleplezi az elveszettnek jelölt nyomkövetőket Forrás: Đức Trịnh / Unsplash

A követőkütyükről szóló riasztási funkció gyárilag aktív az androidos okostelefonokon, azonban bekapcsolt Bluetooth kell a működéséhez. Az állapotának ellenőrzése a Beállítások alkalmazásban lehetséges, az „Ismeretlen nyomkövetőkre vonatkozó értesítések" opciót kell megkeresni, Android 12 és újabb rendszereken ez a Biztonság és vészhelyzetek részben található.

Az új felületen lehetőség van a funkció kikapcsolására és bekapcsolására, figyelmeztetés olvasható kikapcsolt Bluetooth esetén, továbbá manuális keresést is indíthatnak a mobilozók. Egy ismeretlen követőeszköz detektálása esetén a felhasználók hang lejátszására kényszeríthetik az eszközt, ezzel remélhetően egyszerűvé téve a megtalálását. A Bluetooth nyomkövető tulajdonosa nem értesül arról, hogy valaki nekiállt pittyegtetni az eszközét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!