Monitoripari innovációra készülhet az Apple

apple pro display xdr monitor videoszerkesztés office számítógép mac
Apple Pro Display XDR
Vágólapra másolva!
Az újabb iPhone mobilok az ősszel kapják meg ugyanezt a képességet.
Vágólapra másolva!

A mostanra szokásosnak mondhatónak megfelelően az ősszel érkező iOS 17 egyes újításai csak az újabb iPhone-okon lesznek elérhetőek, az egyik ilyen fejlesztés a legalább iPhone 12-t igénylő okoskijelzős használat. A StandBy mód csak töltőhöz csatlakoztatott állapotban érhető el, a mobilok időhöz, naptárhoz, időjáráshoz hasonló információkat jeleníthetnek meg, továbbá a gazdáik egy koppintással vezérelhetik róluk az okosotthonos kütyüiket, például bezárhatják az ajtót vagy kapcsolgathatják a világítást.

A funkció jellegéből ítélve az okosmonitort inkább otthoni, mintsem professzionális használatra szánhatja az Apple Forrás: Apple

A Bloomberg számára tudósító Mark Gurman értesülései szerint annyira megtetszett az Apple számára az okoskijelzős ötlet, hogy hamarosan egy saját fejlesztésű monitorában is implementálni kívánja a funkciót. A lehetőség működésre bírásához a mérnökök állítólag az iPhone-okban is használatos rendszerlapkát építenek a monitorba, így egyelőre nem világos, hogy egyáltalán kötelező lesz-e Mac számítógépet csatlakoztatni hozzá a funkció működéséhez.

Az Apple okosmonitora legkorábban 2024-ben kerülhet piacra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!