Búcsúzik az egyik legnagyobb GIF-megosztó

koronavírus 2020.11.10.  Ausztria 
 retail Horizontal
A photo taken on November 9, 2020 shows a sign reading "Sorry, we're closed" on the door of a shop in Salzburg, Austria, during a second mass shutdown until the end of month to curb the spread of the ongoing novel coronavirus (Covid-19) pandemic. (Photo by BARBARA GINDL / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Két hónapnyi türelmi időt kaptak a megőrzendő tartalmaik letöltésére a felhasználók.
Vágólapra másolva!

Újabb látszólag népszerű internetes szolgáltatás szűnik meg, a többség számára feltehetően nagy meglepetésre a Gfycat bejelentette a szeptember elsejével történő leállását. A világ egyik legnagyobb és legismertebb, animált gifek megosztására kitalált platformja szeptember elsejével búcsúzik, a szerverek leállítását követően az összes tárolt felhasználói adatot megsemmisíti.

Váratlan jó hírt kapott a Giphy-t frissen megvett Shutterstock, bezár a rivális Gfycat Forrás: AFP/Barbara Gindl

A tájékoztatás mellé nem járt magyarázat, feltehetően jelentős veszteséggel üzemelhetett a Gfycat, az efféle webhelyek rendkívüli tárhelyigényűek és adatforgalmúak, miközben a bevétel generálásában klasszikusan nem jeleskednek. Nem tudni, hogy a bezárás előtt a Snap próbált-e vevőt találni a szolgáltatásra, az efféle esetekben ez magától értetődő eljárás szokott lenni.

A Gfycaten tartalmakat megosztani próbáltakat talán nem érte teljes meglepetésként a búcsú, az elmúlt hónapokban megoldatlan feltöltési hibák és nem reagáló ügyfélszolgálat jellemezte a szolgáltatást, plusz lejárt tanúsítványok miatt rövid időre még elérhetetlenné is vált.

Kapcsolódó érdekesség, hogy a Facebook nemrég kénytelen volt a Shutterstock számára óriási veszteséggel értékesíteni a rivális Giphy-t.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!