Elbúcsúzott az Xbox One konzoloktól a Microsoft

microsoft xbox one x játékkonzol project scorpio
Microsoft Xbox One X
Vágólapra másolva!
Az eddiginél sokkal több időt kapnak a játékok fejlesztésére a saját stúdiói.
Vágólapra másolva!

A múlt héten emberemlékezet óta először tartott erősre sikerült játékbemutatót a Microsoft, az Xbox Games Showcase számos érdekesnek tűnő játéka mellett külön műsort szentelt a milliók által várt Starfieldnek. Mindezek után az Axiosnak sikerült leültetni egy interjúra az Xbox Games Studios játékfejlesztő részleget vezető Matt Booty-t, aki további részletekkel szolgált a redmondiak játékipari ambíciói kapcsán.

Microsoft Xbox One X Forrás: Microsoft

Booty kiemelte, hogy az Xbox Games Studios-hoz tartozó fejlesztőcégek jövőbeli termékeivel szemben a minőség a legfontosabb elvárás. Ennek megfelelően tudomásul vette, hogy a klasszis játékok elkészítéséhez már nem elég olyan 3 év fejlesztési idő, hajlandó 4-6 éveket is a csapatok rendelkezésére bocsátani, a remények szerint így sikerül majd befogni a Nintendót és a Sonyt az exkluzív játékok minősége terén.

Ezen túlmenően Booty megerősítette, hogy a Microsofton belül is megszűnt az Xbox One konzolok támogatása, már a vállalat saját stúdiói sem adják ki rájuk a jövőben érkező játékaikat, véglegesen beköszöntött az Xbox Series-korszak. Viszont az előző generációs gépekkel rendelkezők az Xbox Game Pass Ultimate-ben lévő felhős játékfuttatón keresztül képesek lehetnek játszani az Xbox Series modellekre készült játékokkal, ami sokuk számára költséghatékony és kényelmes megoldás lehet, már ha nincs elérhetőségi és műszaki akadálya a szolgáltatás igénybe vételének.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!