Később jöhet vagy kaszát kaphatott az iPhone SE 4

apple iphone xr
Apple iPhone XR
Vágólapra másolva!
Ezzel a készülékkel tervezte modernizálni a termékcsalád kinézetét az Apple.
Vágólapra másolva!

Nem aratott óriási sikert az idén piacra dobott iPhone SE, a széria harmadik generációs tagja ugyan a motorháztető alatt kifejezetten modern (még az 5G-hálózatokat is támogatja), azonban az iPhone 8-tól örökölt kinézete már nem dobogtatja meg túlságosan a vásárlóközönség szívét.

A tervek szerint egy felújított iPhone XR lett volna a 2024-es iPhone SE Forrás: Apple

Éppen ezért is volt örömteli a megbízható forrásokból érkezett pletyka, hogy a termék 2024-ben piacra dobni kívánt utódja megkaphatja az iPhone XR köntösét, így ha esztétikailag nem is lesz az éppen fősodratú modellek szintjén, de kifejezetten retrónak tűnni már nem fog.

Az iPhone SE 4 kiadása persze még így is messze volt, ráadásul az időközben eltelt hónapokban megváltozhattak az Apple tervei. A vállalat ügyeire szakosodott Ming-Chi Kuo piacelemző információi egyre inkább arra utalnak, hogy a gyártó vagy elhalaszthatta a készülék piacra dobását, vagy akár teljesen kukázhatta is a modellt.

Véleménye szerint a helyzetnek két fő oka lehet: egyrészt az Apple legkisebb kijelzővel szerelt készülékei az elmúlt időszakban mind rosszul fogytak, másrészt pedig a következő generációs telefonnak 4,7 helyett már 6,1 hüvelykes kijelzővel kellett volna érkeznie, ami túlságosan megdrágíthatta volna „olcsóként" reklámozni kívánt készüléket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!