[Frissítve] Megkezdte az ingyenjátékok osztogatását az Ubisoft

google stadia gamepad kontroller
Google Stadia gamepad
Vágólapra másolva!
A termékeit annak idején a Stadiában megvásároltaknak biztosítja a PC-s kópiákat.
Vágólapra másolva!

Jól jártak a Google Stadiában ubisoftos játékokat vásároltak, hiszen a jövő január közepén elbúcsúzó felhős játékfuttató mostanra jó eséllyel visszatérítette az ezekre elkötött pénzüket, ráadásul az Ubisoft saját hatáskörben ingyenes kópiát fog biztosít belőlük a Connect (Uplay) játékáruházában.

A keresztplatformos mentéseket támogató ubisoftos játékok esetén elméletileg a mentett játékállások sem vesznek el Forrás: Google

A jelek szerint csendben megkezdődött a migrációs folyamat, a 9to5Google beszámolója szerint múlt péntektől kezdtek olyan beszámolók szállingózni, hogy részben vagy egészben megjelentek a felhasználók Ubisoft Connect játékkönyvtáraiban a Google Stadiában megvásárolt játékok.

A fejlemény ellenére az Ubisoft egyelőre semmiféle tájékoztatást sem adott az ügyben, így az sem világos, hogy a játékosoknak kell-e valamit tenniük a játékok ingyenes másolatainak beszerzése érdekében. A sejtések szerint össze kell kapcsolniuk az ubisoftos és a stadiás felhasználói fiókjaikat, ám ez csak spekuláció, az Ubisoft minden bizonnyal hamarosan végre tisztázza majd a részleteket.

[Frissítés] Az Ubisoft tájékoztatása szerint a játékok átvitele teljesen automatikusan történik, a játékosoknak csak össze kell kötniük az ubisoftos és a stadiás felhasználói fiókjaikat. Ha futtattak már Stadiában megvett játékot a kiadótól, akkor ez szinte biztosan megtörtént már, ellenkező esetben manuálisan itt oldható meg a feladat. Az ingyenes kópiákat csak addig tudja biztosítani a kiadó, amíg január 18-án le nem áll a Stadia.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!