Attól, hogy valami hasznos, még jó karácsonyi ajándék lehet

párkapcsolat karácsony ajándék
Vágólapra másolva!
Egy konyhai gép tökéletes karácsonyi ajándék lehet, akár úgy is, hogy többen összefogva vásárolnak egy ilyet, vagy egy egész család kap egyetlen masinát. Ezek a gépek ugyanis nagyon hasznosak, hiszen egyrészt rengeteg teendőt vehetnek le az emberek válláról, másrészt pedig sokoldalúbbá tehetik az étkezést is.
Vágólapra másolva!

Az ilyen eszközök nem túl meglepő módon népszerűsége hatalmas, és rengeteg iparági szereplő látta meg a fantáziát e modellekben. A kínálat ennek megfelelően óriási, és értelemszerűen rengeteg eszköz közül lehet válogatni. Mostani cikkünkben arra vállalkoztunk, hogy bemutassunk néhány olyan termékkategóriát, illetve konkrét eszközt, amely szerintünk nagyon jól beválhat.

Forró a levegős sütő - Air Fryer

A forrólevegős sütők a közelmúltban bukkantak fel, és hamar meghódították a világot. Hazánkban is igen népszerűek, ugyanis számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. Akkorák, mint egy hagyományos fritőz, azonban olaj helyet forró levegőt használnak az élelmiszerek felforrósításához. Lehet bennük zöldségeket, krumplit, húst és tésztát is sütni, ráadásul igen gyorsan, és kellemetlen szagok nélkül. A tisztításuk hagyományosan kifejezetten egyszerű, hiszen letapadásmentes bevonattal látják el őket.

Gyors, szagtalan és egyszerűen használható. Forrás: Origo

A kínálat hatalmas, az olcsóbb, kicsi darabok mellett akadnak olyanok is, amelyekben kiadósabb mennyiségű étel is elfér, illetve amelyek akár okostelefonnal is vezérelhetőek, és beépített recepteket is tartalmaznak.

A mi tippünk: Philips Essential Airfryer XL HD9270

Porszívó

A porszívók piaca épp komoly átalakuláson megy keresztük az akkumulátorok folyamatos térnyerése maitt. Ma már világszerte rengeteg akkus, álló porszívót adnak el, melyek egyszerűbben kezelhetőek, mint korábbi, gégecsöves társaik.

Az álló porszívók már hazánkban is meglehetősen elterjedtnek számítanak, és már különösebb meglepetést a puszta létük nem jelent. Azonban ebben a termékcsoportban is elő tudnak állni meghökkentő megoldásokkal a gyártók. Erre tökéletes bizonyíték a Samsung Bespoke Jet Pet fantázianevű terméke, amely egy egyedülálló dokkolórendszert kapott. Ez a meglehetősen nagy kiegészítő képes arra, hogy stabilan tartsa a porszívót, egy füst alatt tölti az akkumulátort, illetve ide üríthető maximálisan higiénikusan a portartály is. Nem utolsó sorban pedig igen jól mutat, olyan, mintha egy sci-fi filmből röppent volna elénk a porszívó.

Így aztán ez a porszívó a könnyed kezelhetősége és az egyszerű tisztíthatósága miatt is tökéletes választás lehet, ha valami hasznosat szeretnénk ajándékozni az idén.

A mi tippünk: Samsung Bespoke Jet Pet

Robotgép

Ha van örök klasszikus a konyhában, az a turmixgép vagy más néven blender. Amennyiben egy valóban jól használható, korrektül megtervezett és összerakott beszélünk, akkor az elképesztően hasznos lehet, és igencsak megkönnyítheti a felhasználók életét.

Xiaomi Smart Blender EU, a sokoldalú turmixgép. Forrás: Origo

Egy korszerű termék már alkalmas aprításra, zúzásra, hevítésre és hűtésre is, azaz meleg és hideg italok, shake-k, sűrű és laza "löttyök" előállítására. Készíthetünk velük alkoholos koktélokat, de egészséges zöldség turmixokat is akár, és így egy ilyen masina a nap minden szakában bevethető. Legyen szó hétfői reggeliről, vasárnapi ebédről vagy egy vendégekkel eltöltött péntek esti vacsoráról, mindig hasznos társ lehet.

A mi tippünk: Xiaomi Smart Blender EU

Mikrohullámú sütő

A mikrohullámú sütő egy örök sláger a konyhai eszközök között, amely jó eséllyel sohasem megy majd ki a divatból. Ez nem meglepő, hiszen egy jobb modell kevés helyet foglal, gyors és felhasználóbarát, emiatt óriási segítséget jelenthet, és igencsak megkönnyítheti a mindennapokat.

Sharp YC-QG254AEB, mikrohullámú sütő. Forrás: Origo

Természetesen ebben a termékkategóriában is állandó a fejlesztés, aminek köszönhetően mára igen széles kínálat alakult ki. Azaz a potenciális vásárlók rengeteg különféle eszköz közül válogathatnak. A nagyobb tudású darabok grillezni is képesek, így az étel barnítására és pirítására is alkalmasak. Valamint már akadnak olyan modellek, amelyek síkágyasak, azaz hiányzik belőlük a forgótányér, ezáltal sokkal jobban hasonlítanak egy hagyományos sütőre, és található bennük grillrács is. Érdemes olyan mikrohullámú sütőt választani, amely rendelkezik előzetesen beállított programokkal, ami jelentősen megkönnyíti a kezelést. Dizájn terén is komoly különbségek fedezhetőek fel, így jó eséllyel mindenki találhat már olyan masinát, amely külsejében is passzol a konyhájához. Érdemes tehát alaposan átnézni a választékot, mert ez tényleg megéri a ráfordított időt.

A mi tippünk: Sharp YC-QG254AEB

Okosóra gyermekeknek

Ha valami hasznos, ugyanakkor szórakoztató ajándékot szeretnénk választani a legkisebbeknek, akkor egy kifejezetten gyermekek számára kifejlesztett okosóra jó választás lehet, hiszen kényelmet, biztonságot és szórakozást nyújtva a gyermek első telefonja lehet, okosóra formájában. A gyermek így bármikor könnyedén kommunikálhat a családtagokkal, vagy barátaival - anélkül, hogy a felesleges internetes alkalmazások a képernyő elé ragasztanák.

Okosóra gyermekeknek. Forrás: Origo

A GPS funkciónak és a mobilapplikációnak hála pedig a szülők bármikor láthatják, hogy gyermekük merre jár épp.

A mi tippünk: Xplora XGO3

Okos háziállat etető, kamerával

Vannak, akik számára a háziállat is családtag, így szeretik őt is megajándékozni, bár ez a tipp inkább a gazdiknak nyújt kényelmet és megnyugvást. Őleg azok számára, akinek ismerős a helyzet, amikor kutyusuk vagy cicájuk egy perc alatt behabzsolja az elé tett falatokat. A okos háziállat etető intelligens adagolójának hála kedvencünk sosem marad éhesen. A készülék egy mobilalkalmazáson keresztül vezérelhető, ahol megtervezhetjük és ellenőrizhetjük mind az adagok méretét, mind az etetési időt. Egy igazán hasznos plusz funkció a beépített HD kamera, amelyen keresztül bármikor ránézhetünk az etető környékére. Akár napokra elutazhatunk aggodalom nélkül, egy ilyen etető gondoskodik a kedvencünk jóllakottságáról. Természetesen ez utóbbi tipp inkább cicás gazdikra vonatkozik.

A mi tippünk: Tesla okos etető

Otthoni sörcsap

Vannak olyan konyhai gépek, amelyek inkább a munkáról, a tevékenykedésről, mások azonban a színtiszta szórakoztatásról szólnak. Ez utóbbira egy tökéletes példák az otthoni sörcsapok, ez nem is lehet kérdés.

Clatronic BZ 3740, az otthoni sörcsap. Forrás: Origo

Ezek tipikusan olyan eszközök, amit mindenkinek jó szívvel tudunk ajánlani, aki szívesen legurít néha egy-egy korsóval. Nem is foglalnak sok helyet, a kezelésük pofonegyszerű, és már akadnak köztük kifejezetten ízléses külsővel bíró darabok is. A legtöbb ilyen modell a standard "házi hordókkal" kompatibilis, és érdemes olyat választani, amely rozsdamentes acélból készült, és egyszerűen tisztítható. Nem árt az sem, ha állítható a nyomás, hiszen így mindenki a saját ízlésének megfelelő nemes nedűt csapolhat. Egy sörcsap tényleg egy igazán tökéletes ajándék lehet, amely egy megfelelő alany esetén óriási örömöt okozhat.

A mi tippünk: Clatronic BZ 3740

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!