Búcsúznak a Facebook Portal okoskijelzők

facebook portal go okoskijelző
Facebook Portal Go
Vágólapra másolva!
Megszűnik a termékcsalád, nem csak a fogyasztói piacról vonja ki a termékeket a Meta.
Vágólapra másolva!

Jókora részt a Facebookal szembeni általános bizalmatlanságból sosem váltak népszerűvé a 2018 óta kapható Portal okoskijelzők, az eszközöket a Messengeren keresztüli könnyű videóchatelésre találta ki a vállalat. Még a koronavírus-járvány miatti bezártság és otthonról dolgozás sem volt képes ténylegesen sikerre vinni a termékeket, a tavalyelőtti 600 ezres és a tavalyi 800 ezres eladásokat követően idén pillanatok alatt elillant az irántuk való igény.

Facebook Portal Go Forrás: Facebook

Ennek megfelelően Mark Zuckerberg időközben Meta névre átkeresztelt vállalata a nyár elején befejezte a Portalok fogyasztói piacon való forgalmazását, bár a meglévő készleteket persze megpróbálta kiárusítani. Viszont ez nem jelentette a Portalok halálát, az üzleti ügyfeleknek való értékesítésük lett az új stratégia, a kütyüket nagyon olcsó videókonferenciás rendszerként próbálta eladni a Meta.

A Reuters értesülései szerint nem arathatott óriási sikert az új irányvonal. A napokban a dolgozóinak körülbelül 13%-át, olyan 11 ezer főt elbocsátott Meta pénteken egy össznépi céges megbeszélésen bejelentette az okoskijelzők piacáról való teljes kilépését, továbbá az okosórás projektjének jegelését.

Ez a vég a Portalok számára.

Ettől függetlenül az okoskijelzőket megvásároltaknak jó eséllyel nincs okuk az aggodalomra, a meglévő modellek szinte biztosan megkapják még évekig azokat a szoftverfrissítéseket, amelyek szükségesek lesznek a megszokott működésükhöz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!