Mi lett velük? Hatalmasat változtak a Breaking Bad színészei a forgatás óta - képek

Vágólapra másolva!
A Breaking Bad Totál szívás című sorozatot először 2008-ban mutatták be az AMC csatornán, és gyorsan a nézők kedvencévé vált. Az embereket lenyűgözte a csodálatos színészi játék és a feszes, izgalmas forgatókönyv. A sorozat összesen tizenkettő Emmy-díjat nyert el, valamint a valaha volt egyik legjobbjának tartják számon, a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legnagyobb közönségarányt elérő sorozat. A forgatás óta 11 év telt el, azonban azóta a színészek rengeteget változtak. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Walter White – Bryan Cranston

Bryan Cranston színészi játéka egészen nagyszerű. Egy kémiatanárt alakít, aki miután tüdőrákot állapítanak meg nála metamfetamin-gyártásba kezd. Alakításáért négy Primetime Emmy-díjat kapott a legjobb színésznek járó kategóriában. Miután 2011-ben a Breaking Bad producere lett, két alkalommal a legjobb televíziós drámasorozatnak járó Primetime Emmy-díjat is magáénak tudhatta. A sorozat után a karrierje új magasságokba emelkedett. 2014-ben Tony-díjat kapott a főszereplő Lyndon B. Johnson megformálásáért az All the Way című Broadway-darabban. A 2015-ben bemutatott Trumbo címszerepében ismét kivívta a kritika elismerését és Oscar-díjra jelölték legjobb férfi főszereplő-kategóriában. 

A jövőre nézve a 68 éves férfi elárulta, hogy 2026-ban vissza akar vonulni, hogy a családjára összpontosítson, és Franciaországba költözik a feleségével. A párnak van egy lánya, a 31 éves Taylor Dearden Cranston, aki maga is színészettel foglalkozik.

Bryan Cranston, BryanCranston, Breaking Bad-Totál szívás című sorozat
Fotó: AFP

Jesse Pinkman – Aaron Paul

Jesse Pinkman, Walter egykori diákja, aki drogfogyasztóként lesz Walter társa a metamfetamin-árusításban. A karakter egy lenyűgöző átalakuláson megy keresztül a sorozat során, sokak kedvence lett. Háromszor is elnyerte a legjobb mellékszereplőnek járó Primetime Emmy-díjat.

A Breaking Bad után Aaron Paul Cranstonhoz hasonlóan nagy sikereket ért el a filmes pályafutásában. Olyan alkotásokban volt látható, mint a Need for Speed, a Hosszú út lefelé és az Exodus: Istenek és királyok, valamint a Black Mirror és a Westworld. 2014 és 2020 között a Netflix BoJack Horseman című animációs sorozatában Todd Chavez hangját kölcsönözte, a sorozat elkészítésében vezető producerként is közreműködött.

Paul 2012-ben jegyezte el Lauren Parsekian színésznőt, rá egy év múlva pedig össze is házasodtak. Két gyermekük, egy kislányuk és egy fiuk született.

A Breaking Bad utolsó epizódjának emlékére Paul és színésztársa, Bryan Cranston is Breaking Bad-tetoválást csináltatott a forgatás utolsó napján, 2013 áprilisában. A sorozat alatt nagyon jó barátokká váltak, illetve 2019-ben piacra dobták a Dos Hombres nevű alkoholos italukat is.

A férfi annyira felnéz Cranstonra, hogy felkérte, hogy legyen fiának a keresztapja, aki boldogan mondott igent a felkérésre. 

Aaron Paul, AaronPaul, Breaking Bad-Totál szívás című sorozat
Fotó: AFP

Skyler White – Anna Gunn

Anna Gunn alakítja Walter feleségét, aki a színészi játékáért elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Primetime Emmy-díjat, valamint számos egyéb jelölés mellett – a sorozat többi tagjával közösen Screen Actors Guild-díjat is kapott. Karaktere sokaknak unszimpatikus volt, ezért sok  kritikát kapott a sorozat rajongóitól.

Az Ügyvédek című sorozatban 1997 és 2002 között alakította Jean Ward kerületi ügyész-asszisztenst. A HBO Deadwood című westernsorozatában 2005-2006-ban volt állandó szereplő. Vendégszereplőként feltűnt többek között a Seinfeld, a Quantum Leap – Az időutazó, a Vészhelyzet, a Hazudj, ha tudsz! és a Sírhant művek egy-egy epizódjában, továbbá több részben szerepelt a Murder One első évada során.

1990-ben hozzáment Alastair Duncanhez skót színészhez és ingatlanközvetítőhöz, azonban 2009-ben úgy döntöttek, hogy véget vetnek a kapcsolatuknak. Házasságuk alatt két lányuk született.

Anna Gunn, AnnaGunn, Breaking Bad-Totál szívás című sorozat
Fotó: Getty Images

Hank Schrader – Dean Norris

Walter DEA ügynök sógora. Az ő jóvoltából találkozik véletlenül Walter és Jesse. Dean Norris kifogástalanul mutatja be az összetett karaktert, alakítását a kritikusok is elismerték.

A legtöbb filmjében rendőröket, katonákat, nyomozókat, különleges ügynököket és hasonló jellegű szerepeket alakít. Olyan alkotásokban játszott, mint a Halálos fegyver 2., az Ölve vagy halva, a Total Recall – Az emlékmás, Terminátor 2. – Az ítélet napja, Csillagközi invázió, A sejt, valamint a Bosszúvágy.

Színészi pályafutásán túl Norris személyes kapcsolatot ápol szülővárosa atlétikai csapatával, a Notre Dame Fighting Irish-szel , amely valódi sportszenvedélyét bizonyítja. Emellett tulajdonosa a The Swing Inn Cafe étteremnek, amely  Temecula óvárosában található - írja a Bright Side.

Érdekesség, hogy szülei magyar bevándorlók voltak, tavaly pedig Budapestre és Tiszadobra is ellátogatott.

Dean Norris, DeanNorris, Breaking Bad-Totál szívás című sorozat
Fotó: Getty Images, AFP

A folytatásért lapozzon tovább!