Új fegyver érkezik a telemarketingesek ellen

Egy igazán stresszes munka – Interjú Kolláth Orsolya mentésirányítóval call center
Vágólapra másolva!
Eldobhatós telefonszámokkal bővülhet a Firefox Relay magánszféravédelmi szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A belátható jövőben újabb fejezetéhez érhet a telemarketingesek és a nagyközönség macska-egér harca, a Mozilla ügyeivel rengeteget foglalkozó Soeren Hentzschel blogger által előásott információk alapján a valódi e-mail-címek elmaszkolására használható Firefox Relay hamarosan képes lesz eldobhatós telefonszámokat biztosítani.

Az eldobhatós telefonszámok széles körű elérhetővé válása alaposan kibabrálhat a telemarketinges cégekkel Forrás: Shutterstock

Az eldobhatós telefonszámok bejövő hívások és SMS-ek fogadására lesznek használhatóak, ezeket a szolgáltatás azonnal továbbítja a felhasználók valódi telefonszámaira. Ennek megfelelően az eldobhatós számok alkalmasak lesznek például az internetes rendelések leadására, a küldeményekkel kapcsolatos hívások és értesítő üzenetek a megszokott módon befutnak majd a felhasználókhoz, viszont a valódi telefonszámaik mindvégig rejtve maradnak mások elől.

Emiatt ha telemarketinges cégek vagy egyéb problémás felek birtokába kerülne az eldobhatós telefonszám, és zavaróvá válik a hívogatásuk vagy az üzengetésük, akkor a felhasználók pillanatok alatt nyugdíjazhatják az addig használt számukat, kérhetne helyette másikat.

Az információk szerint az eldobhatós telefonszám elsőként az Egyesült Államokban és Kanadában válik elérhetővé október 11-től, a továbbítható percek és SMS-ek száma alapján jó eséllyel több csomagot is kínál majd a Mozilla, árakról egyelőre nincs információ.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!