Bombariadó miatt kellett kiüríteni több iskolát országszerte - videó

Vágólapra másolva!
Ma reggel országszerte több iskolában is bombariadó volt. A tűzszerészek azonnal a helyszínre siettek és kiürítették az intézményeket. Kiderült, hogy a fenyegetéseket online kapták az iskolák.
Vágólapra másolva!

Összesen nyolc iskolába érkezett fenyegetés arról ma reggel, miszerint bombát rejtettek el az épületben.

Nyíregyházán a Bánki Donát Műszaki Technikum diákjainak kellett elhagyniuk az iskola épületét bombariadó miatt, ugyanis 

egy telefonáló azzal fenyegetőzött, hogy fél 12-kor felrobban az ott elrejtett bomba.

 Azonban a szakemberek átvizsgálták az egész épületet, de nem találtak semmit, ezért folyatódhatott a tanítás.

Az egyik szombathelyi iskola tanulói egy csarnokban várták, hogy véget érjen a bombariadó.
Az egyik szombathelyi iskola tanulói egy csarnokban várták, hogy véget érjen a bombariadó. 
Fotó: Vaol.hu/ Horváth Balázs

Ezután Kulcsról érkezett olyan hír, hogy az egyik, még át nem adott épületében is bomba van. Jobb Gyula a település polgármestere a Duol-nak elmondta, hogy a fenyegetések hétfő éjszaka érkeztek. Reggel, mikor az iskola-titkárságon meglátták a zsaroló e-maileket, azonnal értesítették az igazgatót, aki azonnal elrendelte az iskola kiürítését, miközben hívta a hatóságokat. 

Azonban az épület kiürítésével a veszély nem múlt el teljesen, mivel az iskola körül rengeteg lakóház található, ezért felmerült a lezárás és evakuálás lehetősége is.

Nem sokkal később Szombathelyen két iskolában is bombariadó volt. Először a Paragvári utcában lévő iskola közel 800 diákjának kellett elhagynia az épületet, miután a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. A gyerekeket a közeli Agora MSH-ba vitték át, ahol biztonságban voltak amíg a rendőrök átvizsgálták az iskola teljes területét. 

Később egy másik szombathelyi iskolában is megtörtént ugyanez. Ezúttal a Neumann János iskola értesítette a szülőket, hogy a több száz diáknak azonnal el kell hagynia az épületet bombariadó miatt. Őket egy közeli zöldterületre küldték, majd onnan az Aréna Savariába szállították át. A bombariadóról az iskola a Facebook oldalán adott ki egy közleményt, 

amiben leírták, hogy a gyerekek összes felszerelését az termekben kell hagyniuk és az osztályfőnök segítségével átviszik őket az Aréna Kiscsarnokába.

 Hozzátették, a mai napon már nem tartanak több órát. 

Mindeközben Szegeden is két iskolát ért fenyegetés, a Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikumban és a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskolában is bombariadót rendeltek el. Ezt később a  Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőrség megerősítette, akik kiürítették az épületet és átvizsgálták az iskolát.