Búcsúznak a Nintendo konzoljainak digitális boltjai

konzolvásárlás 2014 wii u
Customers play with Nintendo's videogame console Wii U at an electronics shop in Tokyo on July 30, 2014. Japanese videogame giant Nintendo posted a 97 million USD quarterly net loss, with higher costs tied to sales of its Wii U console digging into its bottom line while sales weakened. AFP PHOTO / Yoshikazu TSUNO
Vágólapra másolva!
Van még idő digitálisan megvásárolni a Wii U és a 3DS kiszemelt játékait.
Vágólapra másolva!

A riválisokhoz hasonlóan a kereslet eltűnésével a Nintendo is próbálja nyugdíjazni a régi konzoljainak digitális boltjait, tájékoztatása szerint a következő körben a Wii U és a 3DS tulajdonosai mondhatnak majd le az eShopban való vásárlásról, 2023. március 27-én tiltja le bennük a funkciót. Szintén ettől a dátumtól játékkulcsokat sem lehet majd beváltani a boltokban.

Nem veszítik el a meglévő digitális játékaikat a régi konzolok tulajdonosai Forrás: AFP/Yoshikazu Tsuno

Természetesen az érintett eShopokban digitális játékokat már vásárolt ügyfelek nem maradnak hoppon, ők a kérdéses dátum után is képesek lesznek letölteni a korábban kifizetett címeket, nem fogják elveszíteni a meglévő játékgyűjteményüket. Emellett a játékok online szolgáltatásai sem állnak majd le az eShopok nyugdíjazása miatt, a fejlesztők pedig továbbra is képesek lesznek frissítéseket kiadni a termékeikhez.

Végül a Nintendo egy másik fontos dátumot is bejelentett, 2022. augusztus 29-től kezdve a Wii U és a 3DS esetében nem lehet majd ajándékkártyán keresztül fedezetet feltölteni az eshopos felhasználói fiók egyenlegére. A meglévő egyenlegek 2021. március 27-ig lesznek elkölthetőek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!