Elérhető a Google Fotók jelszavas mappája

Woman using smart phone Smart Phone Beautiful Photo Messaging Brightly Lit Photographing Morning Text Messaging One Woman Only Women Females Sex Symbol Copy Space Surfing the Net Love At First Sight Dating Flirting Nightie 30-39 Years Young Adult Adult Ty
Close up of a young woman using smart phone while lying in bed
Vágólapra másolva!
Nem tűnnek fel máshol a belehelyezett fotók és videók a készüléken.
Vágólapra másolva!

A Google Fotók csapata hosszas ígérgetést követően a napokban megkezdte a Zárolt mappa elérhetővé tételét az androidos eszközökön. A pár hónapja elsőként a Pixel telefonokon debütált funkció bekapcsolását követően létrejön egy kizárólag felhasználói hitelesítést követően megnyitható mappa, az ebbe bemozgatott fotók és videók többé sehol máshol nem jelennek meg a készüléken.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Geber86/Geber86

A Google családbarát példákat hozott a funkció hasznosságára, azonban az internet népének látszólag széles körű meggyőződése, hogy meztelen fotók és videók rejtegetésére lett kitalálva. Akármi is legyen a helyzet, a zárolt mappába bemozgatott tartalmakról nem készül biztonsági mentés a Google-fiókba, így ha igény volna a hosszabb távú megőrzésükre, akkor manuálisan kell megoldani a biztonsági másolataik elkészítését.

A zárolt mappa elérhetővé válásáról értesítést küld az androidos Google Fotók, arra koppintva másodpercek alatt aktiválható a funkció. A mappa megnyitása a mobilapp Könyvtár → Segédprogramok → Zárolt mappa menüjében lehetséges.

A Zárolt mappa valamikor a jövő év elején válik majd elérhetővé az Apple mobileszközein.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!