Segítene az éttermeknek a Google Térkép

virus Coronavirus Covid-19  korona vírus járvány fertőzés betegség  maszk  házhozszállítás étel Spanyolország Barcelona pandemic food
A delivery person working for Delivery4Heroes arrives at a restaurant to pick up bags with food for the healthcare personnel dealing with the novel coronavirus in Barcelona on April 4, 2020. - Delivery4Heroes is a Meals on Wheels joint initiative launched by several delivery restaurants in Barcelona to provide meals to the healthcare workers of the main hospitals in the city during the coronavirus crisis. Spain announced today the extension of the country's lockdown until April 25 in order to curb the spread of the novel coronavirus. The total number of fatalities in the country stands at 11,744, second only to Italy. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyszerűbb lesz megtalálni a kiszállítást vállalókat.
Vágólapra másolva!

A koronavírus-járvány miatt az elsők között elesett ágazatok egyike a vendéglátás volt, a különleges intézkedések miatt és a vendégek hiányában többek közt az éttermek is bezártak. Ennek ellenére továbbra is igény van a szolgáltatásaikra, rengetegen kívánnak tőlük vásárolni, csak el kell valahogy indítaniuk a házhoz szállítási szolgáltatást, és persze a vevők tudtára kell adniuk a lehetőséget.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/Josep Lago

Ezt persze sok esetben könnyebb mondani, mint megtenni, ám a Google most segítséget kíván nyújtani a házhoz szállítást kínáló éttermeknek, és persze a közönségüknek a Térkép szolgáltatáson keresztül. Az első körben látszólag az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban és Olaszországban aktiválni kezdett fejlesztés lényege, hogy a térkép felső részén megjelenik egy gomb, amire rákattintva vagy rákoppintva megjelennek a kiszállítást végző cégek.

Egyszerűbb lesz megtalálni a kiszállítást is vállaló éttermeket a Google Térképen Forrás: PhoneArena

Közvetlenül a Térképből ételt rendelni jó eséllyel nem tudnak majd az érdeklődők, ám az étterem neve ismeretében már nem nagy ügy kideríteni egy internetes kereséssel, hogy miként fogadják a rendeléseket.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!