Megújult a számítógépes Messenger

facebook messenger windows 10 macos
Tölthető a Facebook Messenger megújult appja macOS és Winows 10 rendszerekre
Vágólapra másolva!
MacOS és Windows 10 rendszereken használható az app.
Vágólapra másolva!

Kiadta a Messenger teljesen megújult, számítógépes appjait a Facebook. A kliensek az App Store-ból és a Microsoft Áruházból tölthetőek le, az utóbbiból sejthetően a windowsos változat kizárólag Windows 10-re érhető el. A korábbi Windowsokat és a Linuxot használók továbbra is csak böngészőből, vagy harmadik felek által fejlesztett kliensprogramokból használhatják a Facebook chatszolgáltatását a számítógépeiken.

Tölthető a Facebook Messenger megújult appja macOS és Winows 10 rendszerekre Forrás: Facebook

A megújult Messenger appok szinte teljesen a messenger.com felületét jelenítik meg, ám valamilyen okból nem mutatják a jobboldali oldalsávot, ahol például a „Keresés a beszélgetésben" opció, továbbá a chatpartnerrel megosztott képek előnézetei láthatóak. Az utóbbiak szerencsére elérhetőek az új appban is, az ablak jobb felső sarkában lévő hárompontos ikonra kell kattintani, a lenyílt menüben pedig a „Fényképek és videók megtekintése" opciót kell választani.

Ettől eltekintve a számítógépes appok látszólag az elvárt módon működnek, lehetőség van bennük a chatelésre, a csoportos csevegésre, továbbá hanghívások és videohívások bonyolítására. Természetesen értesítéseket is tudnak küldeni a bejövő üzenetekről és hívásokról, bár ez a funkció igény esetén letiltható.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!