Megjöttek az első Xbox Series X-es álhírek

xbox series x játékkonzol
Keveseket győzött meg az állítólag lángra kapott Xbox Series X-es videó
Vágólapra másolva!
Kamu füstöléssel és pingponglabda-lebegtetéssel indult a sor.
Vágólapra másolva!

Akármennyire is irtóznak ettől a játékfejlesztők és a hardverkészítők sajtósai, a gamerek egy táborától továbbra sem áll távol a jobb vagy rosszabb tréfák kifundálása. Az elvárhatónak megfelelően az új konzolok megjelenésével párhuzamosan ezekből is elkezdtek érkezni a legújabbak, elsőként a Microsoftot érte a megtiszteltetés, hogy állításokat cáfolhasson.

Elsőként konzolfüstöléssel állt elő egy lengyel tréfamester: állítása szerint olyan szinten túlmelegedett az Xbox Series X gépe, hogy komoly füstölés keretében kikapcsolt. A bizonyítékként csatolt videó keveseket vert át, a gép ventilátora által kifújt füst sokkal inkább a vízipipa vagy az elektromos cigaretta páraködére emlékeztetett, mintsem elektronika égéséből származó füstre, a fenti videón már a gyanú bizonyítása látható.

Az esetet látva a Microsoft felhívta a figyelmet, hogy senki ne fújja bele az általa szívott anyagok páraködét a konzoljába, de a garancia megvonásával még nem fenyegetőzött a vállalat. A konzol egyébként valószínűleg nem képes klasszikusan füstölni, túlmelegedés esetén a hőmérő szenzorai jóval ezelőtt lelövik, hogy kiszökhetne belőle a „varázsfüst".

A kettes számú tréfa szintén a hűtéssel volt kapcsolatos, egy vásárló szerint olyan erős a konzol tetején lévő rácsból kijövő légáram, hogy képes lebegtetni egy pingpongabdát. Ez sem tűnt túlságosan hihetőnek, később pedig el is árulta a készítője, hogy egy formára hajtott drótdarabot használt a mutatványhoz, majd olyan szögből és fénykörülmények között fotózta a „lebegő" labdát, hogy ne látszódjon a tartódrót.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!