Jön az öntörlés a Messengerbe és az Instagramba

facebook messenger
Jönnek az önmegsemmisítős csevegések a Messengerben és az Instagramba
Vágólapra másolva!
A megtekintésük után végleg eltűnnek a másoktól kapott tartalmak.
Vágólapra másolva!

Megkezdi a korábban megígért „vanish mode" elérhetővé tételét az üzenetküldőiben a Facebook, első körben a Messengerben kapcsolja be a funkciót, majd később az Instagramban is elérhetővé teszi. A mód aktiválása esetén a másoktól kapott szöveges üzenetek, matricák, emojik, hangállományok és fotók az első megtekintésük, pontosabban a chatfelület bezárását követően automatikusan törlődnek.

Jönnek az önmegsemmisítős csevegések a Messengerben és az Instagramba Forrás: Facebook

Az önmegsemmisítős működési módot nem a hétköznapi csevegésekhez találták ki, így a felhasználók értesítést kapnak arról, amennyiben a címzett képernyőképet készített a chatfolyamban megjelent tartalmakról. A mód aktiválása egyszerű, egy normál chatelésbe belépve felfelé húzó mozdulatot kell tenni a kijelzőn, mire a Messenger egyértelmű vizuális jelzés kíséretében átvált az öntörlős módra. Csoportos csevegésekben nem lesz igénybe vehető a fejlesztés.

Szokása szerint a Facebook nem tisztázta, hogy mikor válik globálisan mindenki számára elérhetővé az adattörlős mód, és egyáltalán mikor aktiválja bárkinél is az Instagramban.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!