Vége a legolcsóbb Oculus headsetnek

2018 tech
Oculus Go - Az Oculus Rift lassan terjed, nem véletlenül: drága, és egy még drágább PC kell hozzá, és persze sok kábel lóg ki belőle. Az Oculus Go azonban olcsóbb lesz, és nem kell hozzá se PC, se telefon.
Vágólapra másolva!
A drágább és fejlettebb modellekre fókuszál a vállalat.
Vágólapra másolva!

Váratlan mozgolódás támadt a Facebook tulajdonában lévő Oculusnál, a Ready at Dawn fejlesztőcég felvásárlását követően nyugdíjazta a legolcsóbb VR-headsetét. A 199 dolláros Oculus Go a piac egyik legkedvezőbb árú megoldása volt, innentől kezdve stabilan csak az Oculus Quest és az Oculus Rift S modelleket árulja a vállalat, mindkettő 399 dollárnál kezdődik.

Oculus Go Forrás: Oculus

Az Oculus Go nyugdíjazása mögött valószínűleg a sikertelensége áll, a Facebook ezzel a modellel próbálta az átlagos vásárlók körében népszerűsíteni a virtuális valóságot. Teljesen önállóan működik, bele van integrálva egy okostelefon, nem kell PC-hez vagy egyéb eszközhöz csatlakoztatni a használatakor. A nagy hiányosságát a pozíciókövetés teljes hiánya jelenti, csak a viselő fejének a mozgását tudja figyelni a beépített szenzoraival.

A bejelentés szerint Oculus Góhoz tervezett új appokat és játékokat, továbbá a meglévőkhöz készült frissítéseket már csak 2020. december 4-ig küldhetnek be a hivatalos áruházba a fejlesztők. Maga az Oculus biztonsági és funkcionális javításokat hozó rendszerfrissítéseket 2022 végéig hajlandó készíteni a termékhez.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!