Átverhető a Galaxy S10 arcfelismerése

samsung galaxy s10e
A Galaxy S10e egy apró női kézben.
Vágólapra másolva!
Érdemes maradni az ujjlenyomat-olvasós hitelesítésnél.
Vágólapra másolva!

Még mindig nem jutottak el odáig az androidos mobilgyártók, hogy képesek legyenek méltó riválist állítani a térbeli, fizikai arcfeltérképezést használó Apple Face ID azonosító rendszernek. Az arcfelismeréses teszteken megbukott legújabb okostelefon a Samsung Galaxy S10, a tulajoknak mindenképp érdemes az ujjlenyomat-olvasó használatánál maradniuk.

A Galaxy S10 arcfelismerőjének az átveréséhez közel sem kell szakértőnek lenni. Az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy egy szimpla fotó felmutatásával csak ritka esetben téveszthető meg a készülék, azonban ha sikerül lejátszani egy videót a mobil tulajdonosáról, akkor gond nélkül feloldható a zárolása.

Ugyan ez a Face ID esetében is megtörténhet, de elég gyorsan kiderült, hogy a testvérek is feloldhatják egymás mobilját. Erre Jane Manchun Wong hívta fel a figyelmet, a fiútestvére Galaxy S10-esére ránézve képes feloldani a képernyőzárat, pedig mint a fenti fotón is látható, annyira azért nem hasonlítanak egymásra. A lány neve onnan lehet ismerős, hogy folyamatosan a Facebook, a Messenger, továbbá az Instagram mobilalkalmazások kódját bújja, számos alkalommal leplezett le már bejelentetlen funkciókat bennük.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!